Kommunikationspris går til klimaprofessor

PRISUDDELING: Professor i klima og økonomi Kirsten Halsnæs fra DTU er årets modtager af Forskningskommunikationsprisen. Den bliver uddelt i forbindelse med Forskningens Døgn.

Kirsten Halsnæs er årets modtager af Forskningskommunikationsprisen 2019, som bliver uddelt i forbindelse med Forskningens Døgn. Her ses uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og kronprinsesse Mary til den officielle åbning.
Kirsten Halsnæs er årets modtager af Forskningskommunikationsprisen 2019, som bliver uddelt i forbindelse med Forskningens Døgn. Her ses uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og kronprinsesse Mary til den officielle åbning.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Julie Rind Rasmussen

Kirsten Halsnæs er årets modtager af Forskningskommunikationsprisen.

Hun får prisen for sit vedholdende engagement i at få klimaet på dagsordenen.

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Kirsten Halsnæs får prisen, fordi hun i mere end 20 år har været en tydelig stemme i debatten, som hun har deltaget i gennem landsdækkende medier, radio, tv, foredrag, debatter, kronikker og blogindlæg. 

Hun er en af hovedforfatterne på FN’s klimarapporter og var desuden en del af det FN-panel, der sammen med Al Gore modtog Nobels Fredspris i 2007. 

"Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, verden står overfor, og klimaet er for alvor kommet på dagsordenen. Der er kamp om offentlighedens opmærksomhed, og her formår Kirsten Halsnæs, blandt andet gennem sit arbejde i FN’s klimapanel, at skabe et solidt grundlag for klimadebatten," udtaler uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) om prismodtageren.

Om prisen
Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler hvert år Forskningskommunikationsprisen til en forsker, der gør en særlig indsats for at nå ud til den brede offentlighed med sin forskning. 

Prisen er indstillet af Danmarks Frie Forskningsfond, og med prisen følger 200.000 kroner.

De indstillede kandidater bliver vurderet ud fra deres evne til at engagere publikum uden for videnskabelige kredse og samtidig fastholde et højt fagligt niveau i såvel forskning som formidling, deres evne til via formidling at øge forståelsen for forskningens betydning for samfundet samt deres evne til at formidle på inddragende og dialogskabende vis og dermed bidrage til en positiv vekselvirkning mellem videnskaben og det øvrige samfund.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00