Kortlægning: Så meget giver EU-lande i produktionsrabat

KREATIVE ERHVERV: Danmark er sammen med Luxembourg og Bulgarien de eneste lande, der ikke tiltrækker internationale filmproduktioner med skatterabatter. Få overblikket her.

Peter Pagh-Schlegel

I efteråret præsenterede Vækstteamet for Kreative Erhverv en række anbefalinger på bestilling fra Erhvervsministeriet, hvor der blandt andet foreslås en treårig forsøgsordning med skatterabat til internationale producenter inden for tv, film og animation, der ønsker at lægge deres produktion i Danmark.

Det har længe været efterspurgt af den kreative sektor i Danmark, der hævder at miste opgaver til konkurrerende lande på grund af manglende produktionsrabatter.

Fire af landets større produktionsselskaber (Ghost, Wil Film, Nørlum og A-Film) har over for Mandag Morgen estimeret at have mistet ordrer for sammenlagt 499 millioner kroner siden 2014.

Danmark er sammen med Bulgarien og Luxembourg de eneste europæiske lande, der ikke længere tilbyder eller arbejder på at tilbyde en produktionsrabat til internationale produktionsselskaber.

Se oversigten her:

 

Regering præsenterer plan i år
Regeringens Vækstteam for Kreative Erhverv er en ud af fire arbejdsgrupper, der er blevet nedsat af Erhvervsministeriet. De øvrige vækstteams er for "handel og logistik", "grøn energiteknologi" og et iværksætterpanel.

Der er på finanslovsforslaget afsat en pulje på 205 millioner kroner fra 2019-2022 til at følge op på anbefalingerne fra de fire vækstteam. Deriblandt vækstteam for kreative erhverv.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00