Debat

Krifa roser Pape: Psykisk og fysisk vold skal ligestilles

DEBAT: Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) foreslår, at fysisk og psykisk vold ligestilles. Det glæder formanden for Krifa, Søren Fibiger Olesen, der ser forslaget som første skridt på vejen til at bekæmpe psykisk vold.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) foreslår, at psykisk og fysisk vold ligestilles. Forslaget møder anderkendelse fra Krifa.
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) foreslår, at psykisk og fysisk vold ligestilles. Forslaget møder anderkendelse fra Krifa.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sofie Hvemon
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Søren Fibiger Olesen
Formand for Krifa

Det glæder mig, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) med sit nye forslag om at ligestille fysisk og psykisk mobning viser forståelse for, hvad det gør ved et menneske at blive gjort fortræd psykisk. Alle, som har lidt et knæk, ved, at helings- og bearbejdsningsprocessen kan være lang og svær.

Det gør ekstra ondt, når det er i de nære relationer. Mennesker, som lever eller arbejder side om side, og hvor omsorg og respekt er det, der skal fylde mest, men hvor utryghed og bange anelser tager pladsen.

Det gælder for vores nærmeste familie og venner, men også for vores kollegaer eller leder. Alle uanset relation, som vi færdes tæt op af dagligt, kan potentielt gøre stor skade på os.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Du kan kommentere indlægget i bunden – vi opfordrer til en konstruktiv og ordentlig tone i debatten.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

 

Vi fejler alle sammen
Det ligger heldigvis i de fleste menneskers natur at møde andre med åbenhed og have tillid til, at andre vil os det godt.

Det er ikke og skal ikke være ulovligt at komme med en lidt for rap replik eller sende en misforstået mail. Sådan skal det jo ikke være, vi er mennesker, og mennesker er fejlbarlige. Og tilgiver.

Alle, som har lidt et knæk, ved, at helings- og bearbejdsningsprocessen kan være lang og svær. 

Søren Fibiger Olesen
Formand for Krifa

Men der findes desværre også mennesker, der nedbryder andre systematisk og over lang tid. De er kærester med nogen, gift med nogen, nogens forældre eller søskende, nogens kollega eller chef. Og de mennesker skal stoppes, før de gør stor skade.

Lovforslaget er første skridt
Jeg håber, lovforslaget om psykisk vold er første skridt hen imod at anerkende fra højeste plan på vegne af alle mennesker i alle relationer, at det er så alvorligt, at det er ulovligt at øve psykisk vold mod et andet menneske. Kæreste, ægtefælle, bror. Medarbejder eller kollega. At bagtale hende, råbe ad hende, mobbe, ignorere, holde hende eller ham udenfor.

Den slags adfærd skal vi som samfund og fællesskab ikke tillade. Lad os sammen skubbe på at brede lovforslagets intentioner ud til at gælde alle mennesker i alle relationer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

0:000:00