Debat

Kristendemokraterne: Danske værdier bliver udfordret i moskeerne og på DF’s årsmøde

DEBAT: Kristian Thulesen Dahl (DF) lyder som en radikaliseret imam, når han præsenterer sine politiske forslag, der bryder med konventionerne. Han bruger samme metoder som de islamistiske patriarker, skriver Isabella Arendt (KD).

Danske værdier om ligestilling og lighed for loven udfordres af Kristian Thulesen Dahls (DF) politiske linje, skriver Isabella Arendt (KD).
Danske værdier om ligestilling og lighed for loven udfordres af Kristian Thulesen Dahls (DF) politiske linje, skriver Isabella Arendt (KD).Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Isabella Arendt (KD)
Landsformand, Kristendemokraterne

Dansk Folkeparti holdte i weekenden årsmøde med en del interessante udmeldinger til følge. Jeg kan ikke finde ud af, om jeg skal grine eller græde, når Thulesen Dahl lyder mere og mere som de imamer, han er så stor en fjende af.

Jeg mener netop også, at demokratiet skal beskyttes, og at vi skal kæmpe for danske, kristne værdier i samfundet. Helt afgjort! Men jeg er meget bange for den måde, DF griber sagen an på. 

Konventioner bygger på kristne værdier 
Det er en dansk værdi, at kvinder og mænd er lige. At individets rettigheder ikke afhænger af familien eller ens ægteskab.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Islamisering betyder dog, at der er subkulturer i Danmark, hvor kvinders rettigheder bestemmes af deres mænd. Den form for social kontrol skal vi bekæmpe.

DF reagerer med at ville lade statsborgersskab afhænge af ægteskab med en dansker. Så altså at indføre netop samme radikaliserede, antidemokratiske tilgang, hvor kvinder ikke har rettigheder for sig selv, men alene gennem ægteskab.

Konventionerne har til formål at minde os om kristne værdier og næstekærlighed også i tider, hvor det kan være svært.

Isabella Arendt (KD)
Landsformand, Kristendemokraterne

Menneskerettighedserklæringen er skrevet på baggrund af kristne værdier. Børnekonventionen er skrevet på baggrund af kristne værdier. Og lad os da bare være i julehumør og tage EU med også.

Formet af kristne demokratier, som ville sikre frihed, velstand, sikkerhed og næstekærlighed/solidaritet på tværs af grænser.

Alt sammen kristne værdier i form af internationale konventioner, som Danmark har været stolt af at opretholde i generationer. Danmark var engang kendt som en humanitær stormagt på lige fod med andre nordiske lande.

Et land, som hjalp minoriteter i nød, sikrede bistand og kæmpede for fred og sikkerhed.

Thulesen Dahl taler om konventionerne som noget, vi begrænses af. Det er ganske enkelt ikke rigtigt. Konventionerne har til formål at minde os om kristne værdier og næstekærlighed også i tider, hvor det kan være svært.

Læs også

DF forværrer social kontrol 
Kirsebærret på toppen af den værste flødeskumskage må alligevel være, når DF foreslår at straffe forældre for deres børns kriminalitet.

Altså at gå væk fra danske værdier som lighed for loven og i stedet indføre et slægtsbaseret retssystem. Det vil kun bidrage til mere social kontrol, hvis patriarken i familien står til straf for hele familiens gerninger. Så tror jeg da først, vi vil se en stigning i undertrykkelse og ufrihed i Danmark.

Vi må ikke blive som islamistiske lande, som presser værdier ned over borgerne, som tvinger børn i statslig opdragelse, eller som straffer slægter frem for individer.

Vi andre partier og borgere må i stedet minde om, at netop konventionerne, demokratiet, retsstaten og ligestillingen er kristne, danske værdier. Som er værd at forsvare, hvor de bliver udfordret - uanset om det er i moskeer eller på DF’s årsmøde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Isabella Arendt

Senior public affairs rådgiver, Landbrug og Fødevarer, familiepolitisk rådgiver, Tænketanken Prospekt
BA i Statskundskab (Københavns Uni. 2017)

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

0:000:00