Kristian Jensen: Modstridende verdensmål har gjort regeringens arbejde svært

SAMRÅD:Indbyrdes modstridende verdensmål har gjort arbejdet med en ny screeningsproces af lovforslag mere kompliceret end forventet, forklarer finansminister Kristian Jensen (V). 

Jeppe Maagaard Holm

Det har været sværere end forventet at skabe den screeningsproces, som skal sørge for, at nye danske lovforslag bliver vurderet i forhold til FN's 17 verdensmål.

Det forklarede finansminister Kristian Jensen (V) tirsdag, da han var i samråd om FN's verdensmål.

"Udfordringen ligger i, at der er mange verdensmål, som er indbyrdes modstridende," sagde ministeren og tilføjede:

"Hvis man anlægger en ny jernbane, vil man styrke verdensmål ni omkring infrastruktur, mens man vil påvirke verdensmål 15 omkring naturen."

Hovedmål
Kristian Jensens forklaring kom som svar på et spørgsmål fra Kirsten Brosbøl (S).

Hun ville på tirsdagens samråd vide, hvorfor det er så kompliceret for regeringen at sikre, at det fremgår af nye danske lovforslag, hvordan de bidrager til verdensmålene. 

Noget, der blev præsenteret som et af hovedmålene, da regeringens lancerede sin handlingsplan for FN's 17 verdensmål i marts 2017. 

"Mon finansministeren kunne åbne for en flig af de overvejelser, som regeringen gør sig i forhold til det her? Hvorfor er det så vanskeligt, og hvorfor har det taget så lang tid?” spurgte Brosbøl. 

Er højeste prioritet 
"Det har vist sig at være noget mere besværligt at finde ud af, hvilke vægte man skal stille op for at lave en måling, så det bliver andet end bare sniksnak," svarede ministeren blandt andet.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00