L 104 (Justitsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af retsplejeloven. (Styrkelse af politiets muligheder for efterforskning af kriminalitet på internettet).

Lovforslaget er med enkelte justeringer og en tilføjelse en genfremsættelse af lovforslag nr. L 197, folketingsåret 2018-19, 1. samling.

Lovforslaget følger op på den del af regeringens udspil fra den 10. oktober 2019 om tryghed og sikkerhed i det offentlige rum, der omhandler en forstærket indsats mod sprængstoffer.

Lovforslaget indebærer en udvidelse af politiets adgang til at anvende agenter i forhold til de gældende regler, hvor politiet i dag alene kan anvende hemmelige agenter i efterforskningen af lovovertrædelser, som efter loven kan straffes med fængsel i 6 år eller derover.

Det foreslås således at udvide politiets adgang til at anvende agenter i efterforskningen af sager om udbredelse og besiddelse m.v. af børnepornografi samt salg af hælervarer, narkotika, våben og eksplosivstoffer, når disse lovovertrædelser begås ved brug af internettet.

Derudover foreslås der en udvidelse af kredsen af de personer, der kan udføre agentvirksomhed, til at omfatte ansatte i politiet med særlige efterforskningsmæssige kvalifikationer.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. maj 2020.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nick Hækkerup

Direktør, Bryggeriforeningen
cand.jur. (Københavns Uni. 1994), ph.d. i EU og folkeret (Københavns Uni. 1998)

0:000:00