L 11 (Erhvervsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om anvendelsen af visse af Den Europæiske Unions retsakter om økonomiske forbindelser til tredjelande m.v. (Adgang til kontrolbesøg m.v.).

Formålet med lovforslaget er at styrke Erhvervsstyrelsens kontrol med virksomheder, der har aktiviteter, der er omfattet af dual use-eksportkontrolregelsættet eller af EU-restriktioner over for tredjelande (EU-sanktioner).

Erhvervsstyrelsen får med lovforslaget beføjelser til at kræve alle relevante oplysninger udleveret fra disse virksomheder og til at foretage kontrolbesøg, der både kan være varslede og uvarslede. Virksomhederne vil efter lovforslaget være forpligtede til at bistå Erhvervsstyrelsen i forbindelse med anmodninger om oplysninger eller gennemførelse af kontrolbesøg.

Lovforslaget skal ses i sammenhæng med Erhvervsstyrelsens øvrige kontrol- og tilsynsaktiviteter. Med lovforslaget vil Erhvervsstyrelsen have mulighed for at kunne sætte ind med målrettet vejledning over for virksomhederne på kontrolbesøget, samtidig med at virksomheder, der ikke overholder reglerne, vil blive stillet til ansvar. Strafbare overtrædelser af gældende regler vil blive politianmeldt.

Loven skal træde i kraft den 1. januar 2021.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Kollerup

MF (S), formand, Folketingets Finansudvalg, forsvarsordfører
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00