L 114 (Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning, ligningsloven og personskatteloven. (Afholdelse af udbud af pristillæg i 2020-2024, ændring af værditabsordning, ophævelse af køberetsordning og oprettelse af salgsoptionsordning, VE-bonusordning, grøn puljeordning m.v.).

Lovforslagets formål er at give klima-, energi- og forsyningsministeren bemyndigelse til at kunne afholde teknologineutrale udbud af støtte for elektricitet produceret på landvindmøller, åben dør-havvindmøller, solcelleanlæg samt bølge- og vandkraft i perioden 2020-2024, herunder at udvide køberetsordningen, værditabsordningen og garantifonden til også at omfatte bølge- og vandkraft. Forslaget ændrer køberetsordningen for vindmølle- og solcelleprojekter for borgere og værditabsordningen for naboer til vindmølle- og solcelleprojekter.

Endvidere oprettes en salgsoptionsordning samt potentielt en grøn pulje, der kan skabe kommunale incitamenter til øget VE-udbygning.

Lovforslaget er en opfølgning på energiaftalen fra juni 2018 mellem alle Folketingets daværende partier.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dan Jørgensen

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2004)

0:000:00