L 122 (Erhvervsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ædle metaller og konfliktmineraler.

Formålet med at modernisere ædelmetalloven er at tage højde for den teknologiske udvikling og i højere grad tage udgangspunkt i ædelmetalkonventionen.

Lovforslaget skal sikre, at Danmark lever op til sine internationale forpligtelser i forhold til at indføre regler for import til Danmark af mineraler (tin, tantal, wolfram og guld) i virksomhedernes forsyningskæder fra konfliktramte områder og højrisikoområder.

Forslaget baserer sig på EU-forordning 2017/821 af 17. maj 2017. Denne del af lovforslaget er en del af udmøntningen af forståelsespapiret mellem regeringen (Socialdemokratiet), Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten, der bl.a. omtaler, at vilkårene i de fattigste dele af verden skal forbedres.

Lovforslaget styrker samtidigt mulighederne for, at Sikkerhedsstyrelsen kan udføre en optimal risikobaseret kontrol, som fokuserer på svindlende virksomheder. Dette sker ved, at Sikkerhedsstyrelsen får mulighed for registersamkøring - under hensyntagen til GDPR og dataetiske principper - og for anonym kontrol.

Loven skal træde i kraft den 1. juli 2020.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Kollerup

MF (S), formand, Folketingets Finansudvalg, forsvarsordfører
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00