L 123 (Erhvervsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om Vækstfonden.

Lovforslaget fastsætter den juridiske ramme for etablering af en udbyttepolitik for Vækstfonden ved at omdanne Vækstfonden til en selvstændig offentlig virksomhed.

Lovforslaget udmønter elementet i Nordsøaftalen, indgået den 22. marts 2017 mellem regeringen og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF, om, at Vækstfonden skal bidrage til finansieringen af aftalen via årlig udbyttebetaling fra seneste regnskabsår.

Med lovforslaget får Vækstfonden endvidere adgang til en likviditetsfacilitet via den statslige genudlånsordning i Nationalbanken med en låneramme på maksimalt 1 mia. kr. uden tidsbegrænsning. Der er tale om en genudlånsadgang, der skal sikre Vækstfondens aktiviteter i de tilfælde, hvor Vækstfondens likviditet kommer under pres i tilfælde af lavkonjunktur eller et frosset venturemarked.

Loven skal træde i kraft den 1. juli 2018.

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

0:000:00