L 140 (Udlændinge- og integrationsministeriet)

Forslag til lov om ændring af udlændingeloven og integrationsloven. (Opholdstilladelse ved pensionering til tidligere ansatte ved herværende internationale organisationer m.v.).

Lovforslaget indfører en ny opholdsordning, der skal gælde for udlændinge, der har arbejdet ved internationale organisationer i Danmark, og som efter pensionering ønsker at tage ophold i Danmark. I dag er deres opholdstilladelse begrænset til ansættelsens varighed.

En opholdstilladelse til denne gruppe vil være betinget af: en alder på 60 år, pensionering, 12 års ophold i Danmark, tilknytning til Danmark, bestået danskprøve 1 og sikkerhedsstillelse til dækning af eventuelle fremtidige udgifter til offentlig forsørgelse.

En eventuel ægtefælle kan også opnå opholdstilladelse, hvis danskprøve 1 er bestået og der stilles økonomisk sikkerhed. Udlændinge, der går på pension og meddeles opholdstilladelse efter den nye ordning, kan udføre ulønnet frivilligt arbejde.

Lovforslaget giver mulighed for at opnå tidsubegrænset opholdstilladelse efter 5 års ophold med opholdstilladelse efter den nye ordning, hvis man ikke har modtaget offentlig forsørgelse og ikke har gæld til det offentlige, har bestået prøve i dansk 2, opfylder vandelskrav og har bestået en medborgerskabsprøve eller udvist aktivt medborgerskab i mindst 1 år.

Lovforslag som fremsat

Høringssvar

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00