L 145 (Erhvervsministeriet)

Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond. (Udvidet dækningsområde for Rejsegarantifonden i ekstraordinære situationer).

Lovforslaget indebærer, at Rejsegarantifondens formål udvides til også at dække ekstraordinære situationer, som f.eks. den aktuelle situation som følge af COVID-19. Rejsegarantifonden vil kunne kompensere rejsende, der har købt en pakkerejse hos en rejseudbyder, der er registreret i Rejsegarantifonden, har valgt at bruge den danske garantiordning, som ikke er gået konkurs og som er påvirket af ekstraordinære omstændigheder.

Formålet med den foreslåede løsning er at skåne rejseudbydernes økonomi for så vidt angår annullerede rejser, og sikre hurtigst mulig afvikling af tilbagebetalinger til de rejsende.

Erhvervsministeren får hjemmel til at fastsætte nærmere regler til gennemførelse af loven, herunder aktivering af ordningen og fastsættelse af perioden, som dækningen gælder for.

Staten stiller en statsgaranti på 1,5 mia. kr. over for Rejsegarantifonden i de ekstraordinære situationer, for derigennem at understøtte den fortsatte drift hos de danske rejseudbydere.

Til brug for tilbagebetalingen af statsgarantien fastsætter Rejsegarantifonden et formueopbyggende bidrag, hvis størrelse godkendes af erhvervsministeren. Rejsegarantifonden skal føre tilsyn med, om summen af godtgørelser og refusioner i forbindelse med tilbagebetalinger og godtgørelser vil overstige statsgarantiernes maksimum, og skal i så fald uden unødigt ophold rette henvendelse til erhvervsministeren.

Erhvervsministeren fastsætter tidspunkt for lovens ikrafttræden.

Lovforslag som fremsat


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Kollerup

MF (S), formand, Folketingets Finansudvalg, forsvarsordfører
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00