L 147 (Miljø- og Fødevareministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om plantenyheder og lov om planter og plantesundhed m.v. (Opgaver i forbindelse med sortslistegodkendelse og certificering, herunder delegation til private aktører, og gebyrfinansiering af visse af opgaverne).

Forslaget muliggør, at flere udpegede virksomheder kan tilbyde afprøvning af sorter til brug for sorts-listegodkendelse, plantenyhedsbeskyttelse, frøcertificering, officiel prøvetagning og eventuel avlskontrol. Dermed kan priserne for opgaveløsningen fastsættes efter udbud og efterspørgsel. Det bidrager til udvikling og innovation på området.

Ministeren skal kunne delegere kompetencen til at træffe afgørelse om godkendelse af sorter til Plantenyhedsnævnet for at undgå, at TystofteFonden får både afgørelses- og afprøvningskompetence, når flere aktører konkurrerer på markedet for afprøvning af nye sorter.

Nogle opgaver f.eks. om autorisation er ikke egnede til at lade udpegede virksomheder varetage, så hjemlen til delegation til en privat juridisk person og gebyrfinansiering foreslås overført fra en tekstanmærkning til finansloven til lov om planter og plantesundhed m.v. Det ventes, at opgaverne bliver delegeret til TystofteFonden, der varetager dem i dag.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

0:000:00