L 168 (Erhvervsministeriet)

Forslag til lov om bemyndigelse til midlertidig fravigelse af virksomheders pligter på selskabs- og regnskabsområdet og af reglerne om begrænsning af butikkernes åbningstider i forbindelse med covid-19.

Lovforslaget indebærer, at erhvervsministeren - på baggrund af covid-19 situationen – bemyndiges til at fastsætte regler om fravigelse af pligter, der påhviler virksomheder og filialer af udenlandske virksomheder i henhold til selskabs- og regnskabslovgivningen, herunder selskabs- og regnskabsretlige regler i den finansielle lovgivning, samt pligter, der følger af virksomhedernes vedtægter, når det vurderes forsvarligt, at den pågældende pligt i en midlertidig periode fraviges, f.eks. at en frist forlænges. Det skal bl.a. give mulighed for at kunne fravige lovbestemte frister om indsendelse af årsrapporter og frister for afholdelse af generalforsamling. De regler, som vedtages i medfør af bemyndigelsen, kan alene give en bedre retsstilling for de omfattede virksomheder.

Derudover bemyndiges erhvervsministeren til at fastsætte regler om fravigelse af lukkelovens begrænsninger med henblik på at sikre, at detailsalg fra butikker kan foregå på en sådan måde, at risikoen for smitte med covid-19 begrænses. Hensigten er, at der kan fastsættes regler om en hel eller delvis midlertidig fravigelse af lukkelovens begrænsninger, således at f.eks. alle dagligvarebutikker, uanset omsætningsstørrelse, har mulighed for at holde åbent på lukkedage

Loven træder i kraft ved bekendtgørelsen i Lovtidende.

Loven indeholder en solnedgangsklausul, der betyder, at loven automatisk ophæves 1. januar 2021.

Lovforslag som fremsat


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Kollerup

MF (S), formand, Folketingets Finansudvalg, forsvarsordfører
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00