L 178 (Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om Energinet, lov om elforsyning og lov om naturgasforsyning. (Nye rammer for Energinets selskabsstruktur, gebyrfinansiering af overflyttede tilsynsopgaver fra Energinet til Energistyrelsen og supplerende regler til forordning om foranstaltninger til opretholdelse af gasforsyningssikkerheden m.v.).

Lovforslagets formål er at sikre en direkte ejermæssig styring af og offentlig kontrol med flere af Energinets samfundscentrale aktiviteter. Som følge af lovforslaget overflyttes tilsynet med el- og naturgassektorernes beredskab fra Energinet til Energistyrelsen.

Desuden indføres supplerende regler til forordning 2017/1938/EU om foranstaltninger til opretholdelse af gasforsyningssikkerheden. Reglerne tager højde for, at EU-medlemslande i tilfælde af grænseoverskridende gasforsyningskriser kan blive forpligtet til at afbryde erhvervskunders gasforsyning for at forsyne et nabolands husholdninger med gas.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Christian Lilleholt

MF (V), fhv. energi-, forsynings- og klimaminister
journalist (DJH 1993)

0:000:00