L 187 (Udlændinge- og Integrationsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Ny opholdsordning på baggrund af arbejdsmarkedstilknytning).

Lovforslaget udmønter de del af regeringens aftale med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet om finansloven for 2020, der omhandler en ny ordning for udlændinge om arbejdsmarkedstilknytning.

Formålet med opholdsordningen er at give udlændinge, som har været i beskæftigelse i Danmark i minimum to år, mulighed for at blive i Danmark, mens de er i beskæftigelse i det pågældende ansættelsesforhold eller i tilsvarende beskæftigelse i samme branche med samme eller bedre løn- og ansættelsesvilkår. Ordningen omfatter udlændinge, herunder flygtninge, familiesammenførte og medfølgende familie til arbejdstagere. Regeringen foreslår, at uforskyldt ledighed ikke skal føre til at opholdsgrundlaget under ordningen nægtes forlænget eller inddrages, men i stedet give mulighed for et jobsøgningsophold på op til 3 måneder for at søge nyt arbejde i Danmark.

Lovforslaget ventes at træde i kraft den 1. juli 2020.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mattias Tesfaye

Børne- og undervisningsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

0:000:00