L 197 (Social- og Indenrigsministeriet)

Forslag til lov om ændring af lov om social service. (Tilpasning af den centrale refusionsordning).

Lovforslaget har til formål at sikre en større finansieringsmæssige sikkerhed for de kommuner, der har mange dyre enkelt sager på det specialiserede socialområde.

Med lovforslaget foreslås det, at afskaffe kravet om, at der skal være mindst fire søskende anbragt uden for hjemmet, før udgifterne til anbringelse kan summeres til én refusionssag. Det foreslås således, at udgifterne til alle indsatser for den enkelte familie, uafhængig af antallet af søskende, vil kunne medregnes i samme refusionssag.

Det foreslås desuden at nedsætte beløbsgrænserne for refusionsordningen på voksenområdet, så de svarer til grænserne på børneområdet. Herudover ønskes der med lovforslaget at indføre en ny grænse, hvor kommunerne vil kunne få refusion på 75 pct. af udgifter i den enkelte sag, der overstiger 2.050.000 kr. Endelig foreslås det, at refusionen af udgifter i en enkeltsag kan fortsætte for borgere efter det fyldte 67. år, hvis udgifterne var omfattet af refusionsordningen umiddelbart inden det fyldte 67. å

Lovforslag som fremsat

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Astrid Krag

MF (S), fhv. social- og ældreminister
student (Tørring Amtsgymnasium. 2001)

0:000:00