L 207 (Skatteministeriet)

Forslag til lov om ændring af lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre love. (Forlængelse af overgangsperiode for fastsættelse af bilers brændstofforbrug).

Efter gældende regler opgøres brændstofforbruget, som anvendes til at fastsætte registreringsafgift og brændstofforbrugsafgift, efter den såkaldte NEDC2-metode tillagt 10 pct. til og med den 31. marts 2019, hvilket er en overgangsordning til den nye WLTP-metode. Fra den 1. april 2019 fastsættes brændstofforbruget efter WLTP-metoden tillagt 21 pct.

Det har dog vist sig, at der er en usikkerhed knyttet til konkrete målinger af de biler, der er blevet typegodkendt efter WLTP-metoden. Med lovforslaget foreslås det derfor, at forlænge den gældende overgangsordning indtil udgangen af 2020.

Da den gældende overgangsordning ophører den 1. april 2019, er det foreslået at lovforslaget skal træde i kraft den 1. april 2019. Dette forudsætter, at Folketinget dispenserer for bestemmelse i Folketingets forretningsordens § 13, stk. 1, om, at der skal gå 30 dage fra lovforslagets fremsættelse, til det kan vedtages ved 3. behandling.

Forslaget er sendt i høring henover fremsættelse med høringsfrist lørdag den 16. marts 2019.

Lovforslag som fremsat

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Lauritzen

Direktør, DI Transport, fhv. skatteminister (V)
ba.scient.adm. (Aalborg Uni. 2014)

0:000:00