L 217 (Udlændinge- og Integrationsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om integrationsgrunduddannelse (igu) og lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag. (Videreførelse af igu-ordningen og egu-bonusordningen).

Lovforslaget udmønter trepartsaftalen af 25. februar 2019 mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter om forlængelse af integrationsgrunduddannelsen (IGU) i en treårig periode. I 2016 indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en trepartsaftale om integration af flygtninge og familiesammenførte. Aftalen havde bl.a. som mål, at støtte virksomhederne og kommunernes med at få hver anden flygtning og familiesammenført i arbejde efter tre års ophold i landet.

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) var en treårig forsøgsordning, der kombinerer praktisk oplæring i en virksomhed og skoleundervisning med faglig opkvalificering og danskuddannelse, og skulle fungere som trædesten til beskæftigelse på almindelige arbejdsmarkedsvilkår. Regeringen foreslår med lovforslaget, at IGU-ordningen forlænges til og med den 30. juni 2022 med mindre justeringer i bl.a. adgangen til aftalebaseret forlængelse ved barsel eller længerevarende sygdom, i refusion af udgifter til kost og logi.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00