L 30 (Miljø- og Fødevareministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af økologiloven og lov om hold af dyr. (Indførelse af mulighed for rekvireret vejledning).

Forslaget imødekommer et ønske fra fødevareerhvervet om, at Fødevarestyrelsens ordning om, at man mod betaling kan rekvirere specifik vejledning, udvides til også at omfatte økologireglerne. Forligskredsen bag Fødevareforlig 4, alle Folketingets daværende partier, har i april 2019 godkendt at udvide ordningen om rekvireret vejledning til også at gælde på økologiområdet. Herudover skaber forslaget hjemmel til at etablere en ordning for rekvireret vejledning på veterinærområdet svarende til den ordning, som findes på fødevareområdet. Denne del af lovforslaget er en opfølgning på Veterinærforlig III 2018-2021 af 13. december 2017, som blev indgået mellem den daværende regering (Venstre, Liberal Alliance og Konservative) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

0:000:00