L 33 (Erhvervsministeriet)

Forslag til lov om ændring af udbudsloven. (Bortfald af retten til at dokumentere sin pålidelighed, hvis ansøger eller tilbudsgiver er udelukket som følge af endelig dom, præcisering af kravene til indholdet af opfordringer til at afgive tilbud m.v.).

Formålet med lovforslaget er at sikre, at udbudsloven er i fuld overensstemmelse med udbudsdirektivet.

Med lovforslaget gennemføres primært lovtekniske ændringer og præciseringer af udbudsloven.

Lovforslaget indebærer bl.a., at ikke-statslige ordregivere, såsom kommuner og regioner, kan fastsætte kortere tilbudsfrister end lovens normale minimumsfrister efter aftale med alle de virksomheder, som opfordres til at afgive tilbud.

Det præciseres også i lovforslaget, at virksomheder, der har indgået en bindende aftale om tilbagebetaling af skyldige skatter eller afgifter, ikke kan udelukkes fra deltagelse i konkurrencer om offentlige kontrakter.

Herudover indebærer lovforslaget, at virksomheder, der ved endelig dom er udelukket fra deltagelsen i konkurrencer om offentlige kontrakter, ikke har mulighed for at dokumentere sin pålidelighed.

Loven skal træde i kraft den 1. januar 2020.

Lovforslag som fremsat


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Kollerup

MF (S), formand, Folketingets Finansudvalg, forsvarsordfører
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00