L 41 (Transport-, Bygnings- og Boligministeriet)

Forslag til lov om ændring af lov om Metroselskabet I/S og Udviklingsselskabet By & Havn I/S. (Ny arealinddeling og arealanvendelse i Københavns Ydre Nordhavn).

Baggrunden for forslaget er et behov for at indrette erhvervshavnen i Københavns Ydre Nordhavn, så der fremadrettet kan ske en mere fleksible udnyttelse af erhvervshavnen og kajstrækningerne. Den nugældende lov fastsætter meget detaljerede regler for arealernes anvendelse, hvorfor der ikke kan ske ændringer uden Folketingets samtykke.

Med forslaget ønskes at imødekomme den store efterspørgsel fra markedet for krydstogtskibe, så det er muligt at benytte det fulde kajareal på Oceankaj samt at etablere en 4. krydstogtterminal nord for de eksisterende terminaler på Oceankaj.

Forslaget skal desuden gøre det muligt at slå to områder sammen, så opfyldningen fremadrettet kommer til at bestå af to områder - et område til erhvervshavn og et område til maritime og rekreative formål. Desuden foreslås det, at arealet til erhvervshavn reduceres, men arealet til maritime og rekreative formål øges, ligesom anvendelsesmulighederne for dette område udvides.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. januar 2019.

Lovforslag som fremsat

Høringssvar

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Birk Olesen

MF (LA), medlem af Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune
journalist (DJH 1999)

0:000:00