L 51 (Børne- og Undervisningsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen. (Muligheder for andet udtræk af prøvefag og etablering af fælles ledelse i forbindelse med skolesammenlægning m.v.).

Formålet med lovforslaget er at etablere en løsning med hensyn til idrætsprøven for den meget lille gruppe af elever, som er ude af stand til at deltage i idrætsundervisningen, så de kan få udtrukket et andet prøvefag i den naturfaglige blok.

Med lovforslaget foreslås derfor bl.a., at elever med en langvarig funktionsnedsættelse eller alvorlig sygdom kan få udtrukket et andet prøvefag, hvis deres funktionsnedsættelse eller sygdom har en karakter og sværhedsgrad, som gør dem ude af stand til at deltage i idrætsundervisningen, og hvis skolen har opfyldt sin pligt til undervisningsdifferentiering og supplerende undervisning.

Derudover foreslås det bl.a. at udvide adgangen til at aflægge folkeskolens prøver som privatist, således at der også kan aflægges prøve på 8. klassetrin i det praktisk-musiske valgfag.

Med lovforslaget foreslås det endvidere at forenkle reglerne om skolesammenlægning med en skole med fælles ledelse med en anden institutionsform, så det sikres, at fælles ledelse mellem en skole og et dagtilbud eller fritidshjem eller en ungdomsskole på en enkel og ubureaukratisk måde kan videreføres i forbindelse med en sammenlægning af skolen med andre skoler.

Det foreslås, at loven skal træde i kraft dagen efter offentliggørelse i Lovtidende, så loven vil skulle finde anvendelse for prøver afholdt i skoleåret 2020/21.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Rosenkrantz-Theil

Social- og boligminister, MF (S)
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2003)

0:000:00