L 52 (Børne- og Undervisningsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. og lov om institutioner for erhvervsrettet uddannelse. (Udskydelse af solnedgangsklausul).

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet og Liberal Alliance indgik den 19. juni 2020 aftale om forlængelse af mulighed for lokale elevfordelingsregler ved fordeling af elever til de

almengymnasiale uddannelser. Formålet med lovforslag er at udskyde den i lov nr. 1562 af 27. december 2019 fastsatte solnedgangsklausul med ét år, så muligheden for fastsættelse af lokale elevfordelingsregler, herunder at elevrådene på de institutioner, der indgår i fordelingsudvalgene, kan udpege én repræsentant uden stemmeret til fordelingsudvalget, også kan virke for skoleåret 2021/2022.

Det foreslås, at loven alene skal gælde i perioden 1. december 2020 til 1. januar 2022, og det foreslås videre, at loven træder i kraft den 1. december 2020.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Rosenkrantz-Theil

Social- og boligminister, MF (S)
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2003)

0:000:00