L 6 (Kirkeministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi. (Finansiering af pensionsforpligtelsen vedrørende tjenestemandsansatte kirkefunktionærer og investeringspolitik for pensionsformuen).

Formålet med lovforslaget er at fastholde kirkekassernes pensionsbidrag for tjenestemandsansatte kirkefunktionærer på det nuværende niveau på 18,4 pct. og lade folkekirkens fællesfond (folkekirkens fælleskasse) dække den resterende del af forpligtelsen. Med lovforslaget sikres således en solidarisk løsning på en byrde, der er skævt fordelt mellem landets menighedsråd. Den del af pensionsudgifterne, som fremover finansieres af fællesfonden, vil skulle dækkes af landskirkeskatten, af fællesfondens frie midler eller af kompenserende besparelser på fællesfondens øvrige udgiftsposter. Samtidig præciseres bemyndigelsen til kirkeministeren til at fastsætte nærmere regler, der kan sikre en aktiv investeringspolitik for pensionsformuen.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Joy Mogensen

Fhv. kultur- og kirkeminister, borgmester (S), Roskilde Kommune
BA i kultur- og sprogmødestudier (Roskilde Uni. 2005)









0:000:00