L 61 (Sundheds- og Ældreministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om lægemidler, lov om apoteksvirksomhed og lov om medicinsk udstyr. (Kontrolforanstaltninger mod poliovirus og andre biologiske stoffer, opsplitning af lægemiddelpakninger til veterinær brug og gebyr for visse opgaver vedrørende medicinsk udstyr m.v.).

Formålet med det fremsatte lovforslag er at sikre, at reglerne på området for lægemidler og medicinsk udstyr er tidssvarende og tager højde for den sundhedsfaglige og teknologiske udvikling på områderne.

Lovforslaget indeholder hovedsageligt tre elementer. For det første skal det sikre rammerne for certificering af myndigheders og virksomheders håndtering af poliovirus i Danmark. For det andet har lovforslaget til hensigt at indføre adgang til opsplitning af lægemiddelpakninger til veterinær brug. For det tredje skal lovforslaget skabe hjemmel til gebyr for en række af Lægemiddelstyrelsens myndighedsopgaver, herunder ved gennemførelse af EU-retlige regler om medicinsk udstyr, ved behandling af anmodninger om eksportcertifikater og ved registrering af distributører.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ellen Trane Nørby

Fhv. minister & MF 2007-22 (V), byrådsmedlem, Sønderborg
cand.mag. i kunsthistorie (Københavns Uni. 2005)

0:000:00