Kommentar af 
Lars Aslan Rasmussen

Lars Aslan:  Kære radikale, I er stadig vores gode venner

KOMMENTAR: Når røgen har lagt sig oven på Mette Frederiksens udmelding om ikke at indgå i en fremtidig regering med Radikale, så husk, at der er langt mere, der samler end skiller os, skriver Lars Aslan.

På mange væsentlige områder har Socialdemokratiet og radikale stadig et vigtigt værdifælleskab, skriver Lars Aslan.
På mange væsentlige områder har Socialdemokratiet og radikale stadig et vigtigt værdifælleskab, skriver Lars Aslan. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Lars Aslan Rasmussen

Han er født 1978 og blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i år (2016).

Vis mereIcon / Direction / Dropdown
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Vi socialdemokrater har opbygget det her fantastiske land i tæt samarbejde med de radikale.

Vi har sammen skabt helt fantastiske resultater, og vi har rigtigt meget til fælles, når det handler om helt afgørende politikområder. Vi behøver ikke gå langt tilbage i tiden for at bevise dette, men bare tage et par af de mange eksempler fra den nyere historie.

Det var vores samarbejde, der endegyldigt satte en stopper for børnebank, da vi afskaffede den såkaldte revselsesret.

Det var vores samarbejde, der sørgede for, at de homoseksuelle fik samme rettigheder som alle andre, herunder retten til at blive viet på rådhuse og i kirken.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Du kan kommentere indlægget i bunden – vi opfordrer til en konstruktiv og ordentlig tone i debatten.
Debatindlæg kan sendes til debat@altinget.dk.

Det var vores samarbejde, der sørgede for, at de homoseksuelle fik samme rettigheder som alle andre.

Lars Aslan

Og det var vores samarbejde, der sikrede en menneskelig narkopolitik, hvor stofmisbrugere ikke skal ligge på gader og trappesten, men i stedet kan være i et fixerum, hvor de kan få hjælp under værdige forhold.

Lad mig i parentes bemærke, at den såkaldte blå blok var modstandere af alle tre ting, dog uden at de har ændret disse tiltag, efter at de kom tilbage til regeringsmagten.

Men vi er også to forskellige partier. Vi har rykket os på nogle områder, og det har de radikale også.

Lars Aslan

Jeg kan pege på mange andre gode ting, vi har lavet sammen, og på væsentlige områder har vi et værdifælleskab. Det gælder miljøpolitik, undervisning, ulandsbistand, menneskerettigheder, internationalt samarbejde og meget andet.

Men vi er også to forskellige partier. Vi har rykket os på nogle områder, og det har de radikale også. Hvilket vel kun er naturligt. Det ville det være mere mærkeligt, hvis man aldrig nogensinde tænkte en ny politisk tanke.

Socialdemokratiske mindretalsregeringer er jo ikke noget nyt, det har vi haft før i historien. Og de har altid samarbejdet bredt i folketinget. Ja, faktisk er det brede samarbejde jo endnu en ting vi har til fælles med De Radikale.

Så når al røgen har lagt sig oven på nogle dage med gensidige beskyldninger i oppositionen, så lad os huske på, at der er langt mere, der samler end skiller os.

----------

Lars Aslan Rasmussen er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, MF (løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

Lars Aslan Rasmussen

Fhv. MF (S)
lærer (Blågaard Seminarium 2005)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)