Kommentar af 
Lars Aslan Rasmussen

Lars Aslan: Anders Samuelsen er mere sektleder end politiker

KOMMENTAR: Jehovas Vidner truer ofte med Jordens snarlige undergang, ikke meget ulig Liberal Alliance, mener Lars Aslan.

Det skræmmende ved Anders Samuelsen er, at så mange der bliver ved med havde tillid til ham, skriver Lars Aslan.
Det skræmmende ved Anders Samuelsen er, at så mange der bliver ved med havde tillid til ham, skriver Lars Aslan.Foto: Polfoto/René Schütze
Lars Aslan Rasmussen

Han er født 1978 og blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i år (2016).

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Som bekendt har Jehovas Vidner ofte truet med Jordens undergang, dog uden det rigtigt er sket. Men alligevel bliver de ved med at have en gruppe tilhængere, der stoler på dem uanset hvad.

Det tætteste, man kommer på en sådan sekt uden for den religiøse verden, må så afgjort være Liberal Alliance i almindelighed og Anders Samuelsen i særdeleshed

I december opførte sektlederen Samuelsen opførte nemlig endnu engang sit absurde teaterstykke.

Det startede med, at han fortalte, at der kom de største skattelettelser i mands minde, og at de ville komme inden jul. Nu er alt jo relativt, og man kan sikkert altid finde en mand med det rigtige minde. Men uanset hvad måtte man forstå, at der var tale om noget historisk.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Du kan kommentere indlægget i bunden – vi opfordrer til en konstruktiv og ordentlig tone i debatten.
Debatindlæg kan sendes til: [email protected]
Søren J. Damm, debatredaktør.

Sektlederen Samuelsen opfandt da også selv hashtagget: #størstejulegavetildanskerne. Men som om hans kommende historiske bedrifter ikke var nok, så fik han også meddelt, at den finanslovsaftale (som han selv lige havde indgået) ikke blev til noget, medmindre der kom skattelettelser – og det skulle være før jul.

Altså endnu en historisk begivenhed var nu under opsejling: Et regeringsparti, der stemmer imod sin egen finanslov. Og så kørte hele møllen igen.

Koreografien i Samuelsens tragikomiske onemanshow er lige så forudsigelig, som at det er jul i december.

Lars Aslan
MF, Soc.

På samme måde som det skete, da sektleder Samuelsen truede med at vælte regeringen, først om foråret, så om sommeren, så inden nytår, hvis ikke der kom topskattelettelser. Eller da han lovede, at der ville ske en minusvægt i antallet af offentlige ansatte.

Koreografien i Samuelsens tragikomiske onemanshow er lige så forudsigelig, som at det er jul i december.

Først bliver der Breaking News i flere dage i medierne. Alverdens kommentatorer vender og drejer mulighederne for et valg eller andre sandsynlige eller usandsynlige scenarier.

Dernæst bliver sektleder Samuelsen og hans trosfæller udfordret på de sociale medier af en masse mennesker, der spørger, om det virkelig kan passe, at de ikke vil stemme for finansloven, om de vil vælte regeringen, eller om han virkelig mener det, han siger denne gang.

Enhver kritik bliver arrogant tilbagevist med, at vedkommende ikke har fattet noget som helst, og at Liberal Alliance og deres store leder i virkeligheden er den eneste, der har forstået, hvordan det hele hænger sammen.

Til sidst ender det hele, som det plejer.

Sektlederen fortæller sine disciple, at alt det, han har sagt og truet med, slet ikke sker alligevel. Men det skyldes, at andre havde lovet ham noget, som de ikke holdt. Og at sektlederen slet ikke havde fået noget ud af det, hvis ikke han havde gjort, som han gjorde.

Og nu fortæller sektlederen så, at han nu som den første vil gøre noget for at række hånden ud og vise storsind. For som han siger, så håber han også, at andre gør det samme. For hvem vil ikke gerne være lige så rummelig som sektlederen

Det kan altså godt være, at hele forløbet så kaotisk ud nu og her, men fremtiden vil vise, at sektlederen og hans disciple havde ret, og vi vil alle se tilbage på de mange trusler og fupfiduser og indse, at det var helt nødvendigt at gøre tingene på den måde, som sektlederen gjorde.

Ja, vi vil endda takke ham, og historikerne vil lovprise ham i høje vendinger …

Det skræmmende ved Anders Samuelsen er ikke så meget hans evindelige blufnumre og trusler, men mere det faktum, at der er så mange, der bliver ved med at tro på ham og have tillid til ham.

------------

Lars Aslan Rasmussen er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

Lars Aslan Rasmussen

Fhv. MF (S)
lærer (Blågaard Seminarium 2005)

0:000:00