Lars Aslan: Anna Mee og min græske taxachauffør

KOMMENTAR: Skal Danmark fortsætte med at være et af verdens mindst korrupte lande, skal selv små antrit i den forkerte retning tages i opløbet, skriver Lars Aslan (S).

Forleden var jeg i udlandet og kom i snak med taxachaufføren, som var græker, da jeg kørte fra lufthavnen. Vi talte om stort og småt, og jeg lavede den klassiske danskerting med straks at hive et ferieminde frem fra det pågældende land, hvor personen kommer fra. Han spurgte om, hvad jeg lavede, og vi talte lidt politik.

Han fortalte, at han ikke kunne lide politikere – i hvert fald ikke dem i Grækenland, da de alle sammen var korrupte og kun sad der for pengenes skyld. Derefter nævnte han en masse af de sager, der havde været.

Græske politikere, der var indblandet i skattesvindel i millionklassen, havde gamblet skatteborgerpenge væk på kasinoer, skaffet milliardkontrakter til deres venner, fået ansat familiemedlemmer i vellønnede stillinger, var i lommen på store erhvervsfolk, handlede ulovligt med våben og så videre.

”Men jeg ved godt, I ikke er sådan i Skandinavien – det er gode lande,” sagde han.

Jeg fortalte, at det var rigtigt, at den slags havde vi ikke i Danmark, og nævnte så sagen med Anne Mee Allerslevs bryllup, fødselsdagsfest og bølge af spørgsmål til embedsmændene, og hvad der ellers har været.

Jeg sagde til ham, at det jo var små, ubetydelige sager, i forhold til Grækenland, men at det alligevel havde skabt ret meget forargelse i Danmark, men at det nok var lidt overdrevet.

Men så var det, han så strengt på mig og fortalte, at han ville ønske, at folk i Grækenland havde reageret på samme måde, allerede dengang deres politikere lavede små, lignende ting, for som han sagde: ”Så var vi ikke nået så langt ud, som vi er i Grækenland.”

Og lige dér ramte han plet.

Det går bare ikke, at man som politiker ikke er ydmyg, når man har magt.

Jeg mener, at skylden for det, der er sket, ligger hos den nu tidligere radikale borgermester. Ikke hos pressen, ikke hos embedsmændene, ikke hos de politiske rådgivere – men alene hos Anna Mee Allerslev. Og derfor var det den rigtige beslutning af hende at trække sig, da de sager, hun havde rodet sig ud i, blev mere og mere absurde, til trods for at hendes partiformand, Morten Østergaard, mente, at de journalister, der afslørede sagerne, bare kunne ”rende og hoppe”, som han så poetisk formulerede det.

Midt i al det her synes jeg faktisk, vi skal glæde os over, at folk reagerer, hvis vi som politikere ikke er ydmyge nok.

Det er et sundhedstegn for Danmark.

--------------

 Lars Aslan er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Forrige artikel Anna Libak: Drejebogen for det russiske præsidentvalg er klar Anna Libak: Drejebogen for det russiske præsidentvalg er klar Næste artikel Fl. Chr. Nielsen: Muslim-forskrækkede borgerlige begraver frisindet Fl. Chr. Nielsen: Muslim-forskrækkede borgerlige begraver frisindet