Kommentar af 
Lars Aslan Rasmussen

Lars Aslan: Fint ghettoudspil, Løkke, men du har glemt det vigtigste

KOMMENTAR: Der er gode takter i regeringens udspil, men et helt essentielt element er udeladt – og så hænger det ikke sammen, mener Lars Aslan.

Elever på Sjællands Friskole.
Elever på Sjællands Friskole.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Lars Aslan Rasmussen

Han er født 1978 og blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i år (2016).

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det var en lidt underlig oplevelse at se hele syv ministre samlet på Nørrebro, da de torsdag skulle præsentere deres nye ghettoudspil i Mjølnerparken.

Jeg tror, at vi er mange med rødder i bydelen, der savnede de samme ministre under de mange skyderier sidste sommer. Det havde været rart med deres tilstedeværelse til de mange manifestationer, hvor beboerne gik på gaden for at kræve sikkerhed på Nørrebro. Men bedre sent end aldrig.

Men ellers gik besøget jo som planlagt: Nogle få demonstranter råbte tåbelige skældsord efter ministrene og opførte sig så dumt, at man skulle tro, de var hyret af Venstres pressetjeneste.

Senere fandt Inger Støjberg (V) et rygestopskilt i ghettoen på arabisk, som hun kunne lægge ud på sin Facebook, så der også var lidt at flippe ud over for de mange danske net-jihadister.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 
Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Du kan kommentere indlægget i bunden – vi opfordrer til en konstruktiv og ordentlig tone i debatten.
Debatindlæg kan sendes til: [email protected]
Søren J. Damm, debatredaktør.

Jeg tror, at vi er mange med rødder i bydelen, der savnede de samme ministre under de mange skyderier sidste sommer, hvor det havde været rart med deres tilstedeværelse.

Lars Aslan

På den måde kunne ministeren igen dyrke sin passion for at bringe sig selv i centrum.

Ser man på de konkrete tiltag, som regeringen kommer med, er der bestemt gode takter i meget af udspillet.

Hvis man kommer til Danmark og ikke mener, at ens børn kan tåle at gå i skole med danske børn, ja, så er det altså fair nok, at det er en selv og ikke de danske skatteydere, der skal betale for det. 

Det er først og fremmest godt, at regeringen tager problemerne alvorligt, og der er ingen tvivl om, at vi har parallelsamfund i Danmark, der er dybt skadelige for sammenhængskraften i vores land.

Derfor sad jeg med spænding og ventede på, hvordan statsministeren ville sikre, at vi kommer til at gå i skole sammen, og stoppe tilskuddet til de muslimske friskoler, hvor der ikke går en eneste etnisk dansk elev.

Og jeg tænkte, at han også ville sige noget om det faktum, at undersøgelser har vist, at muslimske friskoler indberetter ti gange mindre end folkeskolerne, hvis børn mistrives.

Nu når Løkke siger, at en tidlig indsats er vigtig, ja, så er det i den grad et område, hvor vi må sørge for, at den form for at svigte børnene stopper. Men nej, ikke med et ord nævnte han det problem, velvidende at der er rigtig mange børn med anden etnisk baggrund, som bor i de såkaldte ghettoer, der netop går på de her skoler.

Tværtimod. Samme dag, som regeringens mediecirkus fandt sted i Mjølnerparken, valgte de borgerlige og DF at bevillige yderligere 2.2 millioner kroner til de muslimske friskoler.

Helt ærligt, det hænger jo ikke sammen. Enten vil man gøre op med parallelsamfund, eller også så vil man ikke.

Det er fint med blandende boliger, men det går altså ikke, at man med den anden hånd forgylder muslimske friskoler, hvor man kun møder andre børn, der er ligesom en selv.

Hvis man kommer til Danmark og ikke mener, at ens børn kan tåle at gå i skole med danske børn, ja, så er det altså fair nok, at det er en selv og ikke de danske skatteydere, der skal betale for det.

-------

Lars Aslan er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Aslan Rasmussen

Fhv. MF (S)
lærer (Blågaard Seminarium 2005)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00