Kommentar af 
Lars Aslan Rasmussen

Lars Aslan: Vestens allierede rovmyrder kristne - hvor er protesterne?

KOMMENTAR: Vi har lukket øjnene for den etniske udrensning af alle andre end muslimer i Mellemøsten - og hvor er de de folkelige bevægelsers protester, funderer Lars Aslan.

UDRYDDELSEN: Kristne kopterne sørger over de mere end 20 ofre - flere af dem børn - for et terrorangreb på en bus i Ægypten.
UDRYDDELSEN: Kristne kopterne sørger over de mere end 20 ofre - flere af dem børn - for et terrorangreb på en bus i Ægypten.Foto: Amr Nabil/AP
Lars Aslan Rasmussen

Han er født 1978 og blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i år (2016).

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

I Irak var der før Golfkrigen i 1991 godt 1,5 million kristne, i dag er der under 500.000 tilbage. De fleste er flygtet fra systematiske angreb fra islamister og fra en irakisk stat, der hverken evnede eller ønskede at passe på dem.

I Syrien levede der før borgerkrigen godt 1,1 million kristne, hvoraf kun halvdelen er tilbage. Paradoksalt nok er Syriens kristne kun i sikkerhed i Assad-regimets eller kurdisk kontrollerede områder, mens de bliver systematisk forfulgt ikke kun af IS, men også af mange af de islamistiske oprørsgrupper, som Vesten støtter. Disse oprørsgrupper har i årevis tyranniseret den kristne befolkning, og vandaliseret klostre og kirker.

Egypten er det land som målt i både antal og procentdel af befolkningen har den største del af kristne. Cirka otte millioner. På Sinai har IS erklæret de kristne for fredløse, og mange er blevet dræbt, uden at det tilsyneladende interesserer det egyptiske militærdiktatur.

I resten af Egypten er der ofte angreb på kirker samt massiv diskrimination af kristne, som hører til den fattigste del af befolkningen. Den egyptiske stat har endvidere forbudt oprettelsen af nye kirker, mens der gerne må bygges moskeer.

Jeg undrer mig over hvor alle de folkelige bevægelser er henne?

Lars Aslan

Vi taler om et Egypten, der er allieret med Vesten, uden at landets diskrimination af kopterne og manglende evne/vilje til at beskytte dem har fået nogen som helst konsekvens for generel al Sissi og hans militærstyre.

Hos vestens øvrige allierede som Qatar, Saudi Arabien og Pakistan diskrimineres alle andre end Sunni muslimer på det groveste i landets lovgivning.

Hvis udviklingen forsætter,som den gør nu, så er den kristne kultur fuldstændig fjernet fra Mellemøstens landkort i løbet af et årti eller to, fuldstændig som det er sket for den jødiske kultur.

Lars Aslan
MF, Socialdemokratiet

Alligevel er det som om, det ikke rigtigt interesserer nogen i Vesten.

Venstrefløjen kan ikke tale om andet end palæstinensere, og så er det i øvrigt ligegyldigt, at der stort set ikke længere bor nogle jøder i de øvrige arabiske lande.

Højrefløjen er heller ikke bedre og er ude afstand til at se hykleriet i på den side at bekæmpe islamisk stat, og på den anden side være bedste venner med alverdens nederdrægtige forbryderregimer i Mellemøsten, bare fordi man kan tjene penge på dem, eller fordi deres ledere er allieret med os.

Hvis udviklingen forsætter som den gør nu, så er den kristne kultur fuldstændig fjernet fra Mellemøstens landkort i løbet af et årti eller to, fuldstændig som det er sket for den jødiske kultur.

Det er uværdigt, at så mange ser så passivt til. Vi skylder ingen kristne at passe på dem, fordi at flertallet i Danmark også er kristne.
Vi skylder at passe på dem, fordi at de er vores medmennesker, der har krav på beskyttelse og ret til at leve i frihed.

Jeg undrer mig over, hvor alle de folkelige bevægelser er henne?

Hvor fagforeningerne er henne, og alle de andre gode kræfter, der i min barndom arrangerede massive kampagner og demonstrationer mod det modbydelige apartheidregime i Sydafrika? Noget der til sidst endte i en officiel boykot af Sydafrika fra dansk side.

"Men apartheid systemet er jo ikke det samme, som der forgår omkring de religiøse mindretal i Mellemøsten”, vil nogle måske indvende. Jeg er faktisk enig.

Det, der foregår, er langt værre end apartheidsystemet.

------

Lars Aslan er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Aslan Rasmussen

Fhv. MF (S)
lærer (Blågaard Seminarium 2005)

0:000:00