Debat

Lars Chr. Lilleholt: Danmark leder den globale kamp mod klimaforandringer

REPLIK: 92-gruppen bør komme ned fra den høje hest og i stedet hoppe med på vognen, når Danmark er vært for de næste store internationale events mod klimaforandringer, skriver Lars Christian Lilleholt (V).

Danmark leder den globale klimakamp på mange fronter, blandt andet som vært for "energiens folkemøde", skriver Lars Christian Lilleholt (V). 
Danmark leder den globale klimakamp på mange fronter, blandt andet som vært for "energiens folkemøde", skriver Lars Christian Lilleholt (V). 
Anders Brønd Christensen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Lars Christian Lilleholt (V)
Energi-, forsynings- og klimaminister

Det haster med en større global klimaindsats, hvis vi skal løse klimaudfordringen og nå Paris-aftalens mål.

Derfor er jeg stolt af, at vi fra dansk side er helt i front, når det kommer til at sætte fokus på konkrete, omkostningseffektive løsninger for en global, grøn omstilling.

Når 92-gruppen som i Altinget 19. marts kritiserer regeringen for ikke at gøre nok for at bidrage til den globale omstilling, er det derfor lodret forkert.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Topmøder på dansk grund
Til maj er Danmark vært for the Clean Energy Ministerial – verdens største "ren energi"-topmøde. Mødet samler både grønne frontløberlande og verdens største økonomier i et forum, som lige præcis fokuserer på udveksling af best practice inden for rene energiteknologier.

Det danske værtsskab giver Danmark en ledende position for at presse på for en grøn omstilling af energisektoren. Clean Energy Ministerial-landene står for 75 procent af de samlede globale CO2-emissioner.

Danmark er i front, når det kommer til at skubbe på for globale klimaløsninger og et bæredygtigt energisystem.

Lars Christian Lilleholt (V)
Energi-, forsynings- og klimaminister

Heraf kommer cirka to tredjedele fra energisektoren.

Ved at lære andre lande om vores erfaringer med at integrere en meget høj andel vedvarende energi i energisystemet, bygge energieffektivt eller få pensionskasser til at investere bæredygtigt, kan Danmark direkte medvirke til at reducere halvdelen af de globale udledninger.

Og ikke nok med det.

I forbindelse med Clean Energy Ministerial-mødet er en lang række virksomheder, organisationer, universiteter, kommuner med videre gået sammen om at lave en hel uge med fokus på ren energi: Nordic Clean Energy Week.

Åben invitation til 92-gruppen
Her vil beslutningstagere, investorer, forskere, studerende, ildsjæle og mange andre på konferencer, workshops og møder udveksle erfaringer, vise nye teknologier frem og skabe grobund for banebrydende ideer.

Nordic Clean Energy Week er derfor indbegrebet af, hvad den såkaldte "Talanoa-dialog" handler om, nemlig at binde bånd mellem de formelle klimaforhandlinger i FN på den ene side og de utallige gennemprøvede bæredygtige løsninger på den anden, inden for eksempelvis energisektoren, som står for den klart største del af udledningerne.

Desværre er 92-gruppen ikke at finde på oversigten over arrangementer under Nordic Clean Energy Week.

Det er rigtig ærgerligt, synes jeg, for 92-gruppens stærke klimaekspertise vil være et godt supplement til de mange spændende konferencer og events, som allerede afholdes under "energiens folkemøde" i København i slutningen af maj.

Danmark er i front, når det kommer til at skubbe på for globale klimaløsninger og et bæredygtigt energisystem.

I FN-forhandlingerne såvel som i arbejdet med at udbrede gode løsninger globalt. Størstedelen af den danske energi- og bæredygtighedssektor er allerede med i Nordic Clean Energy Week.

Jeg håber, 92-gruppen også kommer med!

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Christian Lilleholt

MF (V), fhv. energi-, forsynings- og klimaminister
journalist (DJH 1993)

0:000:00