Debat

Lederne: FH pålægger os usande motiver om medlemshvervning

REPLIK: FH motivforsker i, at vi i et debatindlæg hverver medlemmer. Vi forsøger blot at forbedre den offentlige sektor, mener Lederne.

Lederne skal ikke diskvalificeres fra debatten, fordi deres medlemmer arbejder både i det offentlige og private, mener Ledernes direktør, Henrik Bach Mortensen.
Lederne skal ikke diskvalificeres fra debatten, fordi deres medlemmer arbejder både i det offentlige og private, mener Ledernes direktør, Henrik Bach Mortensen.Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix
Birgitte Søe
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Henrik Bach Mortensen
Direktør, Lederne

Det er en noget pudsig omgang motivforskning, som Bente Sorgenfrey fra Fagbevægelsens Hovedorganisation og Claus Hjortdal fra Skolelederforeningen begiver sig af med i deres replik til mit debatindlæg om den danske model på det offentlige arbejdsmarked.

Lederne tager naturligvis gerne imod nye medlemmer både fra den private og offentlige sektor, men jeg har svært ved at se, hvorfor det skulle diskvalificere os fra at deltage i debatten om ledelse og rammerne for lederne i den offentlige sektor.

Lederne har haft en tilfredsstillende medlemsfremgang i årevis, og man kunne lige så vel beskylde FH-organisationerne for krampagtigt at forsvare den nuværende model på det offentlige arbejdsmarked for ikke at miste deres ledermedlemmer.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Vi er først og fremmest optaget af, at det er et fundamentalt problem i strukturen på det offentlige arbejdsmarked – og dybest set for den offentlige sektor – at ledere og medarbejdere står i de samme faglige organisationer med de interessekonflikter, det giver i forholdet mellem arbejdsgivere, chefer og medarbejdere.

Vi vil ikke tvinge nogen
Vi vil på ingen måde tvinge nogen ind i Lederne, lige så lidt som noget FH-forbund formentlig vil tvinge folk ind i bestemte fagforeninger.

Vi vil på ingen måde tvinge nogen ind i Lederne.

Henrik Bach Mortensen
Direktør, Lederne

Men vi argumenterer for, at vi skal lære af den danske model på det private arbejdsmarked, som i de seneste årtier unægtelig har fungeret mere lydefrit end modellen i den offentlige sektor.

Og det skyldes i vores øjne blandt andet, at der helt tilbage fra septemberforliget i 1899 har været en klar skelnen mellem ledere og medarbejdere.

Det betyder jo ikke, at organisationerne for arbejdsgivere, ledere og medarbejdere ikke kan samarbejde på det private arbejdsmarked – tværtimod fungerer samarbejdet glimrende.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bente Sorgenfrey

fhv. næstformand, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), vicepræsident, i den europæiske fagbevægelse ETUC, næstformand, Europabevægelsen, næstformand Professionshøjskolen Absalon
pædagog (Frøbel Højskolen 1978)

Claus Hjortdal

Formand, Skolelederforeningen, formand, LCLederforum
lærer (Nørre Nissum Seminarium 1986)

Henrik Bach Mortensen

Vicepræsident, Liberal International, formand, Tilsynsrådet, medstifter, Cepos, medlem, Lønstrukturkomiteen
cand.polit. (Københavns Uni. 1982), m.phil. (Cambridge. 1983)

0:000:00