Mette Frederiksen: Alle nødvendige beslutninger for at nå klimamålet skal være truffet i 2025

Statsministeren holder tale ved Dansk Industris årlige topmøde, hvor også V-formand Jakob Ellemann-Jensen deltager. 

Kristine Korsgaard

Den samlede plan for, hvordan Danmark skal nå klimamålet om en 70 procents reduktion af drivhusgasser i 2030, skal ligge klar senest i 2025.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) ved sin tale ved Dansk Industris topmøde tirsdag, hvor virksomhedsledere, politikere og andre aktører diskuterer spørgsmål om blandt andet vækst og arbejdskraft.

"I morgen præsenterer Dan (Jørgensen, red.) og regeringen det årlige klimaprogram. Vores forslag i morgen er, at Danmark skruer op for klimaambitionerne. Senest i 2025 – altså om mindre end fire år – er det vores forslag, at Danmark skal have truffet alle beslutninger, som er nødvendige for at nå 70-procentsmålsætningen i 2030," siger statsministeren.

"Det er det nye, ambitiøse klimamål. Eller sagt på en anden måde: Vi skal ikke udskyde en eneste af de svære beslutninger længere. Vi skal tage ansvaret på os. Også ansvaret for de konkrete handlinger," siger Mette Frederiksen i talen.

Dermed bliver det formentlig på den anden side af et folketingsvalg, at tiltagene for at nå klimamålet vil være aftalt.

Også Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen, den administrerende direktør Saadia Zahidi fra World Economic Forum og Danmarks fodboldlandstræner Kasper Hjulmand deltager ved Dansk Industris topmøde.

Jakob Ellemann-Jensen varsler i sin tale blandt andet, at Venstre vil fremlægge et finanslovsforslag, hvor partiet anviser en vej til 25.000 flere personer på arbejdsmarkedet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00