Løkke: I Venstre vasker vi ikke gulv med tidligere politiske ledere

LANDSMØDE: Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen holdt tale til Venstres landsmøde i Herning. Se et sammendrag af talen i videoen, og læs hele talen herunder.  

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Morten ØyenToke Gade Crone Kristiansen

Statsminister og partiformand Lars Løkke Rasmussen brugte sin tale på V-landsmødet til at trække de store linjer i partiets historie frem – og knytte dem til partiets slogan "Frihed og fællesskab."

Fakta
I weekenden 17. og 18. november holder Venstre landsmøde i Herning Kongrescenter. 

I år bruges #vlm18 på Twitter og Instagram

Det fik blandt andet Løkke til at komme med en slet skjult afstandtagen til Socialdemokratiets og Mette Frederiksens (S) meldinger om en ny kurs på Socialdemokratiets kongres tidligere på efteråret.

"I Venstre vasker vi ikke gulv med tidligere politiske ledere eller beslutninger," slog statsministeren fast.

Løkke var omvendt ikke ked af partiets reformlyst under og efter finanskrisen.

For os i Venstre må det betyde, at vi skal finde hjem til de værdier, som nu og altid har været bærende for os: frihed og fællesskab. De værdier, som har skabt Venstre. De værdier, som har gjort Venstre til en stærk folkelig bevægelse. Og de værdier, som skal bære Venstre ind i fremtiden.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Partiformand og statsminsiter

Det var det, som lagde fundamentet for den økonomiske situation, vi har i dag, sagde statsministeren, omend han erkendte, at Danmark har nydt godt af medvind udefra også.

Løkke løftede også pegefingeren i forbindelse med de skandaler, som har præget den senere tid, svindel med udbytteskat, satspuljemidler, hvidvask og Bech Bruuns dobbeltrolle 

"Mit budskab til de virksomheder er, ryd op nu, ellers gør vi det for jer," sagde Løkke.

Læs hele talen herunder.  

Løkkes tale på Venstres Landsmøde 2018 (Det talte ord gælder) 









0:000:00