Mai Mercado bliver ny undervisningsordfører for Konservative

ROKADE: Konservative og Enhedslisten har fordelt ordførerskaber efter valget. Fungerende børne- og socialminister Mai Mercado bliver Konservatives nye undervisningsordfører, mens Jakob Sølvhøj fortsætter som undervisningsordfører for Enhedslisten.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon LesselNiels Frederik Rickers

Fungerende børne- og socialminister Mai Mercado vender tilbage til dansk uddannelsespolitik.

Det står klart, efter at hun er udnævnt som ny undervisningsordfører for Konservative.

Uddannelsesområdet er langtfra nyt for 38-årige Mercado, som netop bestred posten som partiets undervisningsordfører, før hun blev minister. Dengang kæmpede hun blandt andet for, at de tvungne lektiecaféer skulle droppes, og for kortere skoledage.

I november 2016 blev hun udnævnt som børne- og socialminister, da Konservative og LA indtrådte i VLAK-regeringen. Netop erfaringen fra børne- og socialområdet vil hun bruge i sit arbejde som undervisningsordfører, forklarer fynske Mai Mercado til TV2 Fyn.

”Jeg har oplevet i mit virke, hvor vanskeligt det er, når inklusionen ikke fungerer. Det går ud over de børn, der ikke bliver inkluderet. Men det går også ud over alle de andre børn. Der mangler en tættere koordination. Det håber jeg på at kunne tilføje. Specialskolerne ligger også under mit felt nu,” lyder det fra Mercado, der også bliver partiets gruppeformand.

Mercado fortsætter som fungerende børne- og socialminister, indtil en ny regering er etableret.

{{toplink}}
Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Genvalg til Sølvhøj, goddag til Villadsen
Også Enhedslisten har fordelt nye ordførerposter.

Nuværende undervisningsordfører Jakob Sølvhøj fortsætter på posten. Han har over for Altinget: uddannelse allerede gjort det klart, at han i den kommende valgperiode vil kæmpe for at styrke folkeskolen og gøre op med de brede forlig i dansk uddannelsespolitik.

0:000:00