Martin Geertsen: Jens Kramer er min store helt

INTERVIEW: Venstres boligordfører, Martin Geertsen, vil rette blikket tilbage på ”den glemte hovedstad”, hvor boligmanglen er den helt store politiske udfordring det kommende år.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Peter Pagh-Schlegel

Både i Folketinget og i partiet Venstre har man haft for lidt fokus på hovedstadens boligproblemer.

Så klart lød udmeldingen fra Martin Geertsen, der endnu ikke havde haft en hel arbejdsdag i Folketinget som afløser for Søren Pind, før han 1. maj som nyslået boligordfører sagde, at han ville kæmpe københavnernes sag.

Når han i dag bliver spurgt til den største boligpolitiske udfordring de kommende år, svarer han fortsat manglen på boliger i København.

”Over de næste ti år flytter 200.000 nye borgere til hovedstaden, og det lægger et kæmpe pres på både infrastruktur, sundhedsvæsen og ikke mindst boligområdet. Det er særligt de små boliger under 90 m2, vi mangler,” siger Martin Geertsen.

Min pointe var at sige, at der altså også er nogle helt særskilte storbyudfordringer, som er anderledes end problemerne i provinsen.

Martin Geertsen (V)
Boligordfører

Ifølge ordføreren er der stadig grunde tilgængelige i hovedstaden, man kan bygge på.

”På Refshaleøen er der kæmpe boligudviklingspotentiale. Derudover skal vi selvfølgelig arbejde med fortætning. Vi skal ikke bygge højere i den gamle bymidte, men andre steder i København bør det være muligt,” siger han og understreger, at ”det gerne må ske i et højere tempo, end det gør nu”.

Kommunerne skal presses
Men er det ikke lokalpolitikerens lod at sørge for boliger? Martin Geertsen har selv en lang karriere som lokalpolitiker bag sig, hvor han fra 1998 til 2007 sad i Københavns Borgerrepræsentation. Men selvom kompetencen ligger hos kommunen, hører det også til jobbeskrivelsen som folketingsordfører, understreger han.

”Vi kan blive ved med at påpege de problemer, der er, og lægge det nødvendige pres på kommunerne til at bygge flere boliger og også mindre boliger,” siger han.

En mand, der må siges at have haft held med at sætte byggeprojekter i gang, er den netop afgåede direktør for By og Havn, Jens Kramer Mikkelsen, der som socialdemokratisk overborgmester var ærkerival til Martin Geertsen og Søren Pind i Københavns Borgerrepræsentation.

Dokumentation

BLÅ BOG

- Martin Raahauge Geertsen, født 16. marts 1970 i Sakskøbing.

- Kom via Søren Pinds mandat i Folketinget igen den 1. maj 2018, hvor han også overtog boligordførerposten fra Britt Bager.

- Medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden fra 2014, politisk ordfører for Venstres gruppe.

- Folketingsmedlem for Venstre i Københavns Storkreds fra 2011 til 2015.

- Medlem af Københavns Borgerrepræsentation fra 1998 til 2008, kulturborgmester fra 2002 til 2007.

- Næstformand for Venstres Ungdom fra 1995 til 1996.

- Er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2008.


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00