Debat

Martin Henriksen: Indfør indvandringsstop under coronakrisen

DEBAT: Regeringen bør af hensyn til folkesundheden indføre et øjeblikkeligt stop for udstedelse af visa og nye opholdstilladelser, skriver tidligere DF-folketingsmedlem Martin Henriksen.

Uanset om man er for eller imod en reduceret indvandring, så bør man i den nuværende situation bakke op om et midlertidigt indvandringsstop, skriver Martin Henriksen.
Uanset om man er for eller imod en reduceret indvandring, så bør man i den nuværende situation bakke op om et midlertidigt indvandringsstop, skriver Martin Henriksen.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Martin Henriksen
Medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, fhv. folketingsmedlem

Statsminister Mette Frederiksen (S) og myndighederne bruger meget tid på at forklare befolkningen, hvor alvorlig hele situationen omkring den nye coronavirus er. Og det er der gode grunde til. Det betvivler jeg ikke.

Men jeg vil tillade mig at foreslå, at regeringen af hensyn til folkesundheden indfører et øjeblikkeligt stop for udstedelse af visum og nye opholdstilladelser på udlændingeområdet. 

Det skal naturligvis dække alle former for opholdstilladelser. Så jeg foreslår reelt et indvandringsstop.

Hvis det vigtigste nu er at begrænse spredningen af coronavirussen i det danske samfund, så bør regeringen som udgangspunkt indføre et midlertidigt indvandringsstop. Om ikke andet, så indtil der er kommet mere styr på situationen.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Mærkværdigt at fortsætte indvandring
Hvad angår de danskere, der er ude i den store verden, så skal de naturligvis have lov til at vende hjem. Men det forekommer mig altså at være en anelse mærkværdigt, at indvandringen og udstedelse af visum kører videre, når regeringen gang på gang understreger, hvor alvorlig situationen er. Det er ikke udtryk for ansvarlig politik.

Der må helst ikke være over 100 danskere samlet på et sted, og danskerne frarådes at rejse til andre lande.

Hvad er egentlig logikken i, at statsministeren og myndighederne vil lukke ned for forsamlinger og arrangementer med over 100 deltagere, samtidig med at man tillader en ekstrem høj indvandring?

Martin Henriksen
Medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, fhv. folketingsmedlem

Men hvorfor så egentlig tillade en årlig indvandring med opholdstilladelser til over 70.000 mennesker, hvis den største bekymring er spredning af coronavirussen? Læg i øvrigt dertil, at der normalt er over 100.000 udlændinge, der årligt får et visum til Danmark.

Om ikke andet, så indfør et midlertidigt stop for al indvandring i forhold til de lande, hvor der er konstateret tilfælde af coronavirus. Jeg er med på, at der er indført nogle mindre begrænsninger, blandt andet i forhold til Iran, men det er efter min bedste overbevisning utilstrækkeligt. 

Globalisering skaber flere problemer end løsninger
Ja, der vil sikkert være dem, der mener, at det er useriøst, men så vil jeg til gengæld spørge:

Hvad er egentlig logikken i, at statsministeren og myndighederne vil lukke ned for forsamlinger og arrangementer med over 100 deltagere, samtidig med at man tillader en ekstrem høj indvandring?

Sagen er den, at overdreven globalisering og indvandring i denne situation, ligesom i så mange andre situationer, skaber flere problemer, end det løser. Det faktum bør de politiske partier bredt anerkende og stå ved.

Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg gerne ser, at indvandringen, coronavirus eller ej, reduceres kraftigt. Men uanset om man er for eller imod en reduceret indvandring, så bør man i den nuværende situation bakke op om et midlertidigt indvandringsstop.

Det er i fuld alvor. Der er brug for politisk handling og mere politisk ansvarlighed. 

Dokumentation

Opholdstilladelser i 2019 (opgjort 31. december 2019)

Asyl 1.777
Familiesammenføring mv. 3.647
Erhverv 14.974
Studie mv. 16.883
EU/EØS 36.868
I alt 74.149

 

Visa udstedt i 2019 (opgjort 31. december 2019)

Forretningsvisa 31.283
Besøgsvisa 24.522
Turistvisa 79.448
Visa til kultur/sport 4.891
I alt 148.308

 

Kilde: Udlændinge- og Integrationsministeriet

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)









0:000:00