Martin Henriksen: Indfør indvandringsstop under coronakrisen

DEBAT: Regeringen bør af hensyn til folkesundheden indføre et øjeblikkeligt stop for udstedelse af visa og nye opholdstilladelser, skriver tidligere DF-folketingsmedlem Martin Henriksen.

Af Martin Henriksen
Medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, fhv. folketingsmedlem

Statsminister Mette Frederiksen (S) og myndighederne bruger meget tid på at forklare befolkningen, hvor alvorlig hele situationen omkring den nye coronavirus er. Og det er der gode grunde til. Det betvivler jeg ikke.

Men jeg vil tillade mig at foreslå, at regeringen af hensyn til folkesundheden indfører et øjeblikkeligt stop for udstedelse af visum og nye opholdstilladelser på udlændingeområdet. 

Det skal naturligvis dække alle former for opholdstilladelser. Så jeg foreslår reelt et indvandringsstop.

Hvis det vigtigste nu er at begrænse spredningen af coronavirussen i det danske samfund, så bør regeringen som udgangspunkt indføre et midlertidigt indvandringsstop. Om ikke andet, så indtil der er kommet mere styr på situationen.

Mærkværdigt at fortsætte indvandring
Hvad angår de danskere, der er ude i den store verden, så skal de naturligvis have lov til at vende hjem. Men det forekommer mig altså at være en anelse mærkværdigt, at indvandringen og udstedelse af visum kører videre, når regeringen gang på gang understreger, hvor alvorlig situationen er. Det er ikke udtryk for ansvarlig politik.

Der må helst ikke være over 100 danskere samlet på et sted, og danskerne frarådes at rejse til andre lande.

Men hvorfor så egentlig tillade en årlig indvandring med opholdstilladelser til over 70.000 mennesker, hvis den største bekymring er spredning af coronavirussen? Læg i øvrigt dertil, at der normalt er over 100.000 udlændinge, der årligt får et visum til Danmark.

Om ikke andet, så indfør et midlertidigt stop for al indvandring i forhold til de lande, hvor der er konstateret tilfælde af coronavirus. Jeg er med på, at der er indført nogle mindre begrænsninger, blandt andet i forhold til Iran, men det er efter min bedste overbevisning utilstrækkeligt. 

Globalisering skaber flere problemer end løsninger
Ja, der vil sikkert være dem, der mener, at det er useriøst, men så vil jeg til gengæld spørge:

Hvad er egentlig logikken i, at statsministeren og myndighederne vil lukke ned for forsamlinger og arrangementer med over 100 deltagere, samtidig med at man tillader en ekstrem høj indvandring?

Sagen er den, at overdreven globalisering og indvandring i denne situation, ligesom i så mange andre situationer, skaber flere problemer, end det løser. Det faktum bør de politiske partier bredt anerkende og stå ved.

Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg gerne ser, at indvandringen, coronavirus eller ej, reduceres kraftigt. Men uanset om man er for eller imod en reduceret indvandring, så bør man i den nuværende situation bakke op om et midlertidigt indvandringsstop.

Det er i fuld alvor. Der er brug for politisk handling og mere politisk ansvarlighed. 

Forrige artikel Overlæge: Regeringens coronastrategi mangler fokus på epidemiens motor Overlæge: Regeringens coronastrategi mangler fokus på epidemiens motor Næste artikel Niels Frid-Nielsen: Kulturministeren skal forsvare dansk litteratur mod Amazon Niels Frid-Nielsen: Kulturministeren skal forsvare dansk litteratur mod Amazon