Debat

Messerschmidt til Bosse: Den danske milliardoverførsel til EU er økonomisk uansvarlig

REPLIK: Danmark kan ikke passivt støtte uselvstændige sydeuropæiske økonomier. Danmark har sine egne kampe, og vi skal huske vores egne først, skriver Morten Messerschmidt (DF) i et svar til Stine Bosse.  

Stine Bosse er uansvarlig, når hun ikke tager danskernes bedste interesse i betragtning som det første, skriver Morten Messerschmidt (DF). 
Stine Bosse er uansvarlig, når hun ikke tager danskernes bedste interesse i betragtning som det første, skriver Morten Messerschmidt (DF). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Morten Messerschmidt (DF)
Næstformand, Dansk Folkeparti

Formanden for Europabevægelsen, Stine Bosse, skulle tænke over det uansvarlige i det hun prædiker.

Hun skriver i et svar til mig, at jeg bruger Danmarks årlige overførsel på 4,5 milliarder kroner til EU-lande som en dårlig undskyldning for at foreslå en dansk folkeafstemning om vores EU-medlemskab. Jeg beskyldes for at spille dum og for at vide bedre.

Som en apostel forkynder Jesu ord, forkynder Stine Bosse Dansk Industris og Dansk Erhvervs budskab: ”Hvis erhvervsorganisationerne siger, at milliardoverførelse til Sydeuropa er bedst for Danmark, så må det jo være bedst for Danmark.”

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Men selvfølgelig mener Dansk Industri og Dansk Erhverv, at penge til deres medlemmers eksportpartnere i udlandet er en god idé. De skal jo varetage medlemmers interesser her og nu. Og det kan man ikke fortænke dem i. Det er bare ikke det samme som, at det er en god idé for Danmark at overføre penge til de trængte lande.  

Vi skal huske vores egne
EU er blevet til et økonomisk omfordelingsprojekt. De rige lande giver mere og mere til de mindre rige lande. Og det lyder da dejligt solidarisk, men problemet er, at det ikke hjælper de sydeuropæiske lande passivt at modtage danske pengesedler.

De fleste danske politikere har travlt med at sende milliarder til udlandet, men realiteterne er, at vi er et land der kæmper med fraflytning og arbejdsløshed i store dele af landet udenfor de store byer.

Morten Messerschmidt (DF)
Næstformand, Dansk Folkeparti

Det der virkelig skal til for, at Europa kommer på vækstsporet igen, er jo ikke en massiv omfordelingspolitik, men en sund økonomisk vækstpolitik i de enkelte lande.

Se bare på de østeuropæiske lande, der siden murens fald har gennemført svære økonomiske reformer og som nu for mange landes vedkommende har højere vækstrater end både Nord- og Sydeuropa.  

De fleste danske politikere har travlt med at sende milliarder til udlandet, men realiteterne er, at vi er et land der kæmper med fraflytning og arbejdsløshed i store dele af landet udenfor de store byer.

Alt for mange steder i Danmark er bysamfund og borgere økonomisk trængte - affolkede områder og småbyer der dør ud. Det er tegn på et samfund, hvor vi kan gøre mere. Vi skal først og fremmest huske vores egne.   

Danmark først 
Så kære Stine Bosse, hvad hvis de sydeuropæiske lande bliver ved med at have et statsunderskud de næste 100 år?

Skal vi så blive ved med at holde deres økonomier kunstigt oppe og overføre fyldte sække med danske skattekroner?

Eller skal vi gøre landene en tjeneste og lade dem gennemføre deres egen økonomiske politik?

Måske det ikke er mig, der lader som om jeg ikke ved noget om dansk økonomi, som du så finurligt formulerer det. Måske er det dig, der skal overveje, hvorfor du evigt og altid vil prioritere resten af verden frem for Danmark og danskerne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Stine Bosse

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (M), formand, PlanBørnefonden, bestyrelsesmedlem i Allianz, Assistancebolaget og DNB
cand.jur. (Københavns Uni. 1987)

0:000:00