Mette F vil begrænse konsulentforbruget og bruge pengene på skolelærere og pædagoger

PRIORITERING: Regeringen vil indføre et loft over statens brug af konsulenter og i stedet bruge pengene på at ansætte blandt andet pædagoger og lærere. R kalder det en god idé, men ønsker klarhed over, hvilke konsulenter S vil skære væk.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Regeringen vil begrænse brugen af konsulenter i det offentlige. Pengene skal i stedet bruges på blandt andet at ansætte flere lærere.

Men det er vigtigt for os, at man peger på, hvad det er for konsulenter, der skal skæres væk, så man ikke bare trækker en grønthøsterbesparelse ned over ministerierne.

Lotte Rod
Børne- og undervisningsordfører, Radikale

Sådan lød meldingen, da statsminister Mette Frederiksen (S) og finansminister Nicolai Wammen torsdag eftermiddag præsenterede regeringens prioriteter for efteråret.

Her lød et af budskaberne, at der er penge, som regeringen gerne ser brugt anderledes.

Og det ser ud til at komme blandt andet folkeskolen til gode.

”Vi foreslår et loft over brugen af konsulenter. Ser man isoleret på det, vil det trække ned i, hvor mange penge vi bruger på det offentlige og den offentlige økonomi. Men vi tror bare på, at pengene er bedre brugt på at ansætte pædagoger, skolelærere, social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker,” forklarede Mette Frederiksen.

R: God idé, men ...
Dermed er der lagt op til, at lærerne og folkeskolen bliver et af de centrale omdrejningspunkter for efterårets finanslovsforhandlinger.

Tidligere på ugen gentog Radikale nemlig et af deres velkendte krav fra valgkampen om, at partiet ønsker at tilføre én milliard kroner årligt til folkeskolen, der skal gå til at ansætte flere lærere. 

Pengene til at finansiere det krav skal findes i det økonomiske råderum, har partiet hidtil lagt op til.









0:000:00