Mette Frederiksen vil drøfte corona-kompensation med kulturlivet

AFLYST: Statsminister Mette Frederiksen er parat til at drøfte kompensation med kultur- og idrætslivet, der rammes af aflysninger på grund af coronavirus.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Store dele af dansk kulturliv er blevet lammet, efter statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde fredag opfordrede til at aflyse begivenheder med mere end 1.000 deltagere for at inddæmme smitten af coronavirus.

Det kan nemlig få vidtrækkende økonomiske konsekvenser for spillesteder og festivaler.

Statsministeren, der mandag var til møde med arbejdsmarkedets parter og Dansk Erhverv, oplyste efterfølgende, at kulturlivet står næst i rækken.

”Det helt naturlige næste skridt er, at vi tager en lignende snak både med det frivillige Danmark og kultur- og idrætslivet. For der er desværre mange mennesker, der bliver berørt af det her,” sagde Mette Frederiksen til TV 2 News.

En opfordring giver os ikke juridisk hjemmel til at bryde en kontrakt med en musiker og aflyse koncerten. Der har man brug for et decideret påbud.

Esben Marcher
Dansk Live

Hun tilføjede herefter, at regeringen ”håber at fremlægge ideer” på baggrund af dagens drøftelser om kompensation ”i løbet af de næste døgn”.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) forsikrede allerede kulturlivet om, at man ville se på en økonomisk kompensation til de ramte spillesteder og koncertarrangører i fredags, uden dog at komme det nærmere.

{{toplink}}

Esben Marcher, der er sekretariatschef i Dansk Live, er tilfreds med regeringens hurtige reaktion, men understreger, at situationen er meget alvorlig.

”Scenariet er lige nu, at flere koncertarrangører både skal refundere billetter og betale honorarer til musikere for koncerter, der ikke bliver afviklet. Man kan muligvis holde skindet på næsen i marts måned, men hvis det fortsætter sådan her, så lammer det billetsalget fremadrettet. Det vil betyde lukninger af spillesteder og få generelt afgørende konsekvenser for hele musiklivet,” siger Esben Marcher.

0:000:00