Morten Ulrich hædres for indsats på det arbejds- og ansættelsesretlige område

PRIS: Advokat Morten Ulrich tildeles årets H.G. Carlsen-pris som en hæder for en særlig og mangeårig indsats på det arbejds- og ansættelsesretlige område.

Advokat Morten Ulrich tildeles årets H.G. Carlsen-pris.
Advokat Morten Ulrich tildeles årets H.G. Carlsen-pris.Foto: Bech-Bruun
Sara Fleckner Vilstrup

Foreningen Ansættelsesadvokater har tildelt advokat Morten Ulrich årets H.G. Carlsen-pris.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Priskomitéen har valgt netop Morten Ulrich, fordi han i mere end 30 år har beskæftiget sig med det ansættelses- og arbejdsretlige område på et højt fagligt niveau.

Han er en kapacitet inden for både ansættelsesretten og den kollektive arbejdsret i forhold til både det private og det offentlige arbejdsmarked. Morten Ulrich har en omfattende procedureerfaring og er bredt anerkendt som en af fagets ypperste procedører. Han har ført et stort antal principielle sager ved Højesteret om en bred kreds af spørgsmål og har derved også været med til at påvirke retsudviklingen på en række ansættelsesretlige områder.

Priskomitéen fremhæver endvidere, at Morten Ulrich altid har været generøs med sin omfattende viden og har holdt talrige foredrag, kurser og oplæg ved faglige arrangementer. Det gælder også i forhold til den særlige viden, han har opbygget om diskriminationsretlige spørgsmål via sit mangeårige medlemskab af Ligebehandlingsnævnet.

Samtidig med hæderen modtager Morten Ulrich en pris på 25.000 kroner.

En særlig pris
Prisen er opkaldt efter advokat H.G. Carlsen, som var pioner i den ansættelsesretslige disciplin. Han var en meget aktiv procedør og rådgiver og udgav i 1963 førsteudgaven af Dansk Funktionærret. H.G. Carlsen døde i 2001.

Prisen tildeles som en påskønnelse af "en særlig indsats på det ansættelses- og arbejdsretslige område", og priskomitéen består af tidligere højesteretspræsident Børge Dahl, professor, dr.jur. Jens Kristiansen og advokat Lars Svenning Andersen.

Ansættelsesadvokater er en brancheforening for advokater med speciale i ansættelsesret, og H.G. Carlsen-prisen er derfor den største anerkendelse, der kan gives kolleger i kredsen af ansættelsesadvokater.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00