MUDP-bestyrelsen får nye medlemmer

NAVNE: Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, også kaldet MUDP, har fået fire nye medlemmer i bestyrelsen i form af Nina Kovsted Helk, Jeanett Vikkelsøe, Jesper Daugaard og Claus Hélix-Nielsen.

Claus Hélix, der er direktør for DTU Miljø, er et af fire nye medlemmer i MUDP's bestyrelse.
Claus Hélix, der er direktør for DTU Miljø, er et af fire nye medlemmer i MUDP's bestyrelse.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Linnea Molbech Sabri

Der er kommet fire nye ansigter til i bestyrelsen for Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP). 

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse. 

De nye medlemmer er Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania, Jeanett Vikkelsøe, salgs- og marketingdirektør i Marius Pedersen, Jesper Daugaard, senior vice president i Kamstrup, og Claus Hélix-Nielsen, direktør for DTU Miljø.

Udover udpegelsen af de fire nye medlemmer, er Vibeke Svendsen, direktør i Envotherm, Jørn Jespersen, direktør i Dansk Miljøteknologi, og Jesper Nerlov, CTO i Haldor Topsøe blevet genudpeget som medlemmer af MUDP-bestyrelsen.

Bestyrelsens formand, Malou Aamund, fortsætter ligeledes. 

MUDP er et tilskudsprogram under Miljø- og Fødevareministeriet, der støtter udvikling, test og demonstration af miljøeffektiv teknologi for at skabe større grøn bæredygtighed samt sikre vækst. 

Det er bestyrelsen i MUDP, der tager beslutning om tilskud til de enkelte projekter, og i 2019 er der afsat knap 90 millioner kroner til den samlede indsats under MUDP på finansloven.  

MUDP's indsats har primært fokuseret på fremme af miljøteknologi inden for områder som vand og klimatilpasning, affald og ressourceeffektivitet, luft og støj, kemikalier, forurenende virksomheder samt bæredygtigt byggeri.

Siden oprettelsen af MUDP i 2007 og frem til 2018, er der blevet tildelt tilskud til 531 miljøteknologiprojekter med samlet 767 millioner kroner. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00