Museer om skrotning af kulturkanal: Vores samarbejde har ikke været forgæves

FLOW-TV: En række museer og kulturinstitutioner gik i efteråret sammen om at ville byde ind på den nye public service-kanal. Men selvom kanalen nu risikerer at blive skrottet, vil museerne fortsætte samarbejdet, lyder det fra talsperson Jane Sandberg.

Peter Pagh-Schlegel

"Samarbejdet stopper ikke her," lyder det fra Jane Sandberg, som sidste efterår i selskab med en lang række kulturinstitutioner gik sammen om at forberede bud på en ny public service-kanal.

Fremtiden for den tv-kanal, der blev varslet med sidste års medieforlig, hænger i dag i en tynd tråd. Kulturministeren Joy Mogensen (S) ventes at indkalde til nye medieforhandlinger, hvor alle øvrige partier i rød blok foretrækker en genopbygning af DR fremfor den nye tv-kanal.

Selvom det ærgrer Jane Sandberg, forholder hun sig fortsat afventende og tager den politiske usikkerhed med ophøjet ro.

"Det har været en uskøn proces. Men sådan er det tit, når den slags glider hen over en valgperiode. Det er selvfølgelig ærgerligt, men ikke mere ærgerligt, end at alt det gode, vi har skabt med hinanden, kan bruges i en eller anden form," siger hun.

Vi kommer ikke til at bruge meget mere krudt på noget, der lige nu ligner et luftkastel

Jane Sandberg
Museumsdirektør

Samarbejdet har siden første møde involveret 130 forskellige aktører inden for folkeoplysning og kultur og er af Jane Sandberg tidligere blevet kaldt for "et nybrud i måden, vi tænker formidling af kultur på". Og det samarbejde vil fortsætte, selvom det ikke bliver en tv-kanal med public service-midler i ryggen, forklarer hun.

"Det bliver næppe lige så omfangsrigt, men du kan være sikker på, at vi ikke slipper det gode samarbejde, vi nu har fået etableret på tværs af så mange forskellige kulturelle brancher. Vi har allerede brugt tid på at give høringssvar, men kommer ikke til at bruge meget mere krudt på noget, der lige nu ligner et luftkastel," siger Jane Sandberg.

Læs om de seneste politiske meldinger i forhold til tv-kanalen her.

{{toplink}}
Læs også

0:000:00