Novo Nordisk Fonden støtter projekt, der sender studerende til Silicon Valley

LIFE SCIENCE: Novo Nordisk Fonden bevilger syv millioner til et studieprogram, der sender life-science-studerende til innovationshøjborgen Silicon Valley. Målet er, at de studerende skal vende hjem som aspirerende entreprenører. 

Novo Nordisk Fonden bevilger syv millioner til studieprogram, der sender studerende til Silicon Valley. 
Novo Nordisk Fonden bevilger syv millioner til studieprogram, der sender studerende til Silicon Valley. Foto: Pressefoto
Jesper Ravnborg

Silicon Valley i det nordlige Californien i USA er på få år blevet et af verdens førende innovationsmiljøer med dominerende højteknologiske firmaer i området. 

Nu skal danske life-science-studerende også have muligheden for at dygtiggøre sig i Silicon Valley. I hvert fald hvis det står til Novo Nordisk Fonden, der har bevilget syv millioner kroner til et nyt program, der sender studerende til innovationsområdet i et fem måneders virksomhedsprojekt i en opstartsvirksomhed. 

Projektet henvender sig til studerende på master-niveau inden for life-science, ingeniørvidenskab og andre relaterede områder.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers ser store muligheder i programmet, der vil klæde de studerende på til fremtiden.

"Det er rigtig godt, at de studerende tager ud i verden og får nye ideer og inspiration. Det gør dem stærkere og klogere og Danmark rigere – Silicon Valley vil inspirere og udfordre de studerende, så de fremover vil se på udfordringer og løsninger på nye måder," siger han i en pressemeddelelse. 

Birgitte Nauntofte, administrerende direktør i Novo Nordisk Fonden, vurderer også, at programmet vil give de studerende kompetencer, der efterspørges på det danske arbejdsmarked.

”Danmark har behov for, at der er flere, der ønsker at blive entreprenører. Gennem dette program ønsker Novo Nordisk Fonden at bidrage til, at flere studerende opnår interesse for forskning med et kommercielt mål," siger hun i en pressemeddelelse. 

Programmet har fået navnet International Innovation Project og er udviklet i samarbejde med Innovation Center Denmark, Silicon Valley (ICDK), der står for programmet. 

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00