Ny debat: Hvilket skridt skal være Danmarks næste i kampen mod hjemløshed?

TEMADEBAT: Antallet af hjemløse skal nedbringes, og indsatsen skal forbedres. Hvordan det konkret skal ske, spørger Altinget Social en række centrale aktører om i de kommende uger, hvor fremtidens hjemløseindsats vil fylde debatspalterne.

Regeringen har i forbindelse med forhandlingerne om reserven for satspuljen lagt op til at bruge 52 millioner på en ny hjemløseindsats. (Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix)
Regeringen har i forbindelse med forhandlingerne om reserven for satspuljen lagt op til at bruge 52 millioner på en ny hjemløseindsats. (Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix)

Det har været et udtalt mål for en lang række socialministre at afskaffe hjemløshed.

Det er det også for den nuværende social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), der ifølge forståelsespapiret skal forsøge at leve op til at forbedre indsatsen og nedbringe antallet af hjemløse. 

Senest har regeringen i forbindelse med forhandlingerne om reserven for satspuljen lagt op til at bruge 52 millioner på en ny hjemløseindsats.

Men hvordan skal det egentlig gøres? Skal man kigge til Odense, der i de seneste år er lykkedes med at nedbringe antallet af hjemløse, og opskalere den fynske Housing-First indsats til landsplan? Bør man søge inspiration blandt Norge og Finland og gå efter en national strategi for bekæmpelse af hjemløshed? Eller er der brug for skræddersyede indsatser til hver enkel hjemløs i stedet for en fælles national strategi?

Og er der behov for at sætte deciderede måltal for, hvad antallet af hjemløse skal være i 2030 for at skubbe den valgte indsats på vej?

Det spørger Altinget Social en række centrale aktører om i de kommende uger, hvor fremtidens hjemløseindsats vil fylde debatspalterne.

Her er listen over debattører:

 

Per K. LarsenPer K. Larsen
Forretningsfører på Overførstergården









0:000:00