Ny debat: Hvordan sikrer vi livskvalitet uden at slippe corona løs i ældreplejen?

TEMADEBAT: Ældreplejen genåbner gradvist. I en ny debat vil aktører give bud på, hvordan de under genåbningen vil sikre en fornuftig balance mellem livskvalitet og smitterisiko i ældreplejen.

Sundhedsstyrelsen vurderer, at ældre over 70 år – og særligt personer over 80 år – har øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb.
Sundhedsstyrelsen vurderer, at ældre over 70 år – og særligt personer over 80 år – har øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb.Foto: Christian Nordholt/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Selvom ældreplejen gradvist genåbner, må medarbejdere og ældre borgere vente længe på, at hverdagen bliver normal.

Ældreplejen har i maj måned været på den politiske dagsorden. Alle partier på nær Venstre aftalte at lempe restriktioner på plejehjem og ældrecentre, mens Sundhedsstyrelsen gav grønt lys til, at ældre kunne begynde at være sociale igen, og nu vurderede, at ældre over 70 år – og særligt personer over 80 år – har øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb. 

Senest har Sundhedsstyrelsen offentliggjort nye retningslinjer for besøg på plejehjem og ældrecentre. Retningslinjerne har fået en blandet modtagelse og er ifølge Ældre Sagen uklare og komplekse nok til, at kommuner og plejehjem vil kunne omsætte dem til ensartet praksis.

I en ny temadebat spørger Altinget centrale aktører, hvordan de, indtil hverdagen vender tilbage, foreslår at sikre en fornuftig balance mellem livskvalitet og smitterisiko i ældreplejen.

{{toplink}}
Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

Her er deltagerne:

Birgitte VindBirgitte Vind (S)
Ældreordfører

 

 

0:000:00