Ny debat: Hvordan skaber vi mere velfærd og mindre bureaukrati i ældreplejen?

TEMADEBAT: Regeringen vil reducere dokumentationskrav, kontrol og minuttyranni i ældreplejen. I en ny debat giver centrale aktører deres bud på, hvordan de vil mindske bureaukratiet.

Både statsminister Mette Frederiksen (S) og Ældre Sagens formand, Bjarne Hastrup, vil mindske bureaukrati i ældreplejen. Men hvordan? Altinget tager debatten.
Både statsminister Mette Frederiksen (S) og Ældre Sagens formand, Bjarne Hastrup, vil mindske bureaukrati i ældreplejen. Men hvordan? Altinget tager debatten.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Øget værdighed i ældreplejen ligger højt på den politiske dagsorden.

Med det mål for øje lægger regeringen op til en nærhedsreform, som blandt andet skal gøre op med de mange skemaer og dokumentationskrav, som personalet på landets plejecentre mødes med – for derigennem at frigøre kræfter til kerneopgaven med pleje og omsorg for de ældre.

Ambitionen indgår også i forståelsespapiret. For at give ældre mest mulig selvbestemmelse og værdighed igangsættes et arbejde, der ifølge forståelsespapiret skal "reducere unødvendige dokumentationskrav, kontrol og minuttyranni i ældreplejen og dermed frigøre tid til arbejdet med den enkelte ældre".

Hvordan reducerer vi dokumentationskrav, kontrol og minuttyranni i ældreplejen? Hvilke erfaringer har de centrale aktører med bureaukrati på plejehjemmene? Hvilke konkrete forslag kan mindske bureaukrati? Og hvilke processer og påhæng skal der luges ud i for at give overskud til omsorg og velfærd?

Det vil en række centrale aktører give bud på i Altinget Ældres nye temadebat.

{{toplink}}
Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Her er listen over debattører:

Bjarne HastrupBjarne Hastrup
Direktør, Ældre Sagen

 

0:000:00