Ny debat: Hvordan styrker vi retssikkerheden på socialområdet?

TEMADEBAT: Det halter med retssikkerheden på socialområdet. Men hvilke konkrete løsningsforslag kan være med til at løfte retssikkerheden og bringe fejlraten ned? Det spørger Altinget Social en række ordførere og centrale aktører om i den kommende tid.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) tog forskud på den politiske sæson med hele to samråd om retssikkerheden. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen Ritzau/Scanpix)<br>
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) tog forskud på den politiske sæson med hele to samråd om retssikkerheden. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen Ritzau/Scanpix)

Retssikkerheden på socialområdet har også denne sommer været genstand for debat.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) tog forskud på den politiske sæson med hele to samråd om retssikkerheden, hvor ministeren blandt andet skulle redegøre for, om hun mener, at der er ”et tilstrækkeligt retssikkerhedsmæssigt niveau”.

Før sommerferien har flere partier talt varmt om etableringen af en retssikkerhedsfond, der skulle sikre, at kommuner, der begår fejl, idømmes en økonomisk bod, der dels skulle tilfalde forurettede borgere samt bidrage til opkvalificering af kommunale sagsbehandlere.

Senest har støttepartierne forud for finanslovsforhandlingerne gjort det klart, at de vil bringe spørgsmålet om, hvordan retssikkerheden kan styrkes, helt ind i det store forhandlingslokale.

Men hvilke konkrete løsningsforslag kan være med til at løfte retssikkerheden og bringe fejlraten ned? Kræver det flere midler, bedre uddannede socialrådgivere, eller skal løsningen findes ved regulering af allerede eksisterende lovgivning? Og kan fejlraterne overhovedet bringes ned ved hjælp af økonomiske incitamenter?

Det spørger vi en række centrale aktører om i den kommende tid i debatspalterne på Altinget Social: 

Charlotte Broman Mølbæk Charlotte Broman Mølbæk (SF)
Handicapordfører

 

 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00