Ny debat: Klimapartnerskaberne efter coronakrisen

DEBAT: Inden coronakrisen ramte landet, afleverede 13 klimapartnerskaber deres anbefalinger til CO2-reduktioner. Men har krisen ændret anbefalingerne og den grønne omstilling? Det spørger Altinget Energi og Klima formændene for partnerskaberne om.

I november præsenterede regeringen formændene for de 13 klimapartnerskaber. Men hvordan ser det ud med partnerskaberne efter coronakrisen?
I november præsenterede regeringen formændene for de 13 klimapartnerskaber. Men hvordan ser det ud med partnerskaberne efter coronakrisen?Foto: Pressefoto/Regeringen

I november 2019 nedsatte regeringen en række klimapartnerskaber, der skulle komme med anbefalinger til, hvordan brancherne kunne nedsætte deres klimaaftryk.

Det skete som led i regeringens målsætning om en reduktion på 70 procent af landets drivhusgasser i 2030.

I marts måned var det tid til, at regeringens 13 klimapartnerskaber skulle aflevere sine anbefalinger til regeringen, og i begyndelsen i april var der planlagt en storstilet konference.

Men konferencen blev aflyst, ligesom alle andre store arrangementer er blevet det på grund af coronakrisen.

Anbefalingerne alle 13 klimapartnerskaber er dog blevet offentliggjort på Erhvervsministeriets hjemmeside, og Folketingets partier er af partnerskabernes formænd blevet orienteret over Skype.

Men hvad der nu skal ske med de mange anbefalinger og rapporter, som klimapartnerskaberne har arbejdet på siden november og nu afleveret til regeringen? Coronakrisen kradser, og selv når den akutte sundhedskrise er overstået, lurer truslen om en alvorlig økonomisk krise.

Hvad er partnerskabernes nøgleanbefalinger, og er der brug for at revidere dem, så de passer til en ny virkelighed? Skal de lægges i skuffen i et stykke tid? Eller betyder krisen, at anbefalingerne er vigtigere end nogensinde før?

Det spørger vi formændene for klimapartnerskaberne om på Altinget Energi og Klima.

I debatten kan du møde følgende debattører:

0:000:00